E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBirol: 24 Şubat, küresel enerji krizinin başlangıç tarihi olabilir---

Birol: 24 Şubat, küresel enerji krizinin başlangıç tarihi olabilir

Birol: 24 Şubat, küresel enerji krizinin başlangıç tarihi olabilir
14 Nisan 2022 - 14:06 borsagundem.com

Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Birol şu an yaşanan enerji krizinin 1970'lerden çok daha farklı ve ağır olduğunu, 24 Şubat'ın küresel enerji krizinin başlangıç tarihi olabileceğini belirtti.


Uluslararası Enerji Ajansı (IEA) Başkanı Fatih Birol, şu an yaşanan enerji krizinin 1970'lerden çok daha farklı ve ağır olduğunu belirtti.

TÜSİAD etkinliğinde konuşan Birol, Rusya'nın Ukrayna'yı işgalinin enerji piyasasına etkilerini değerlendirdi. Birol, şu an yaşanan enerji krizinin 1970'lerden çok daha farklı ve ağır olduğunu, 24 Şubat'ın küresel enerji krizinin başlangıç tarihi olabileceğini kaydetti.

Birol, "Sadece petrol piyasası değil, doğalgaz, kömür, hatta uranyum piyasaları bu savaştan ciddi olarak etkilenecek. Jeopolitik boyutları da 1970'lerden çok daha büyük" diye konuştu.

Rusya'nın bir numaralı doğalgaz ihracatçısı olduğunu kaydeden Birol, Avrupa'nın doğalgaz ithalatının yüzde 45'ini Rusya'dan aldığı için yaşanan gelişmelerin Avrupa için önemli olduğuna değindi.

Birol, Ukrayna'daki savaş sonrası birçok ülke tarafından devreye alınan yaptırım kararlarının enerji sektörüne ciddi yansımaları olduğunu ve daha da olacağını söyledi.

Birol ayrıca "Doğu Avrupa ülkeleri, Almanya, İtalya Rusya'ya en fazla bağımlı olan ülkeler. Bu ülkelerin alacağı kararlar da son derece önemli. Birçok ülke şu anda yaptırımlar neticesinde ithalatını azalttı. Ama azaltmak mı, sıfıra indirmek mi? Sıfıra indirmek konusunda her ülkenin politik olarak pozisyonları var. Ama enerji dünyasında bunu bir günden bir güne değiştirme imkanınız yok. " ifadelerini kullandı.(Bloomberg)

Fatih Birol: Doğru yatırımla ülkemiz güneşini ihraç edebilir

 

Birol: Petroldeki gelişmeler kaygı verici

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)