E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBirlik Mensucat’ta dikkat çeken çıkış---

Birlik Mensucat’ta dikkat çeken çıkış

Birlik Mensucat’ta dikkat çeken çıkış
30 Aralık 2014 - 12:34 borsagundem.com

Son 4 seansta yüzde 42 yükseldi. Şirket açıklamasına göre ise ‘özel bir durum yok’

BORSAGUNDEM.COM – YATIRIMCI MASASI

Birlik Mensucat hisselerinde son 4 seansta yüzde 42’lik artış yaşandı. Geçtiğimiz Cuma günü öğleden sonra başlayan yükselişte fiyatı 0.72 TL’den 1.02 TL’ye çıktı. Ancak ortada bu yükselişi destekleyecek bir gerekçe yok. Borsa İstanbul’un olağan dışı miktar ve fiyat hareketi hakkında istediği yazıya istinaden Şirket’ten yapılan duyuruda “Kamuya açıklanmamış özel bir durum olmadığı”  belirtildi. Tüm bu gelişmeler ışığında ve bir yatırımcının sorusu üzerine Yatırımcı Masası Birlik Mensucat’ı ‘yakın plan’a aldı. İşte o soru işte yanıtı…  
  
SPEKÜLATİF HAREKETLERDE KAYBEDEN KÜÇÜKLERDİR

SORU - Birlik Mensucat’ta neler oluyor? Bu tahtada uzun zamandır bekliyorum. Aniden 0,92 TL’ye fırladı kısa zaman içerisinde bir yükseliş daha olur mu? Yoksa tahtayla oynayanlar mı var ?
Mehmet Tanırtürk

CEVAP - Tekstil sektöründe faaliyet gösteren Birlik Mensucat’a ait hisselerde zaman zaman yukarı yönlü sert hareketler yaşanabiliyor. Ancak çıkışların uzun süreli ve kalıcı olabilmesi için öncelikle mali yapısını düzeltebilmesi gerekiyor. Son yaşanan çıkışı da bu pencereden değerlendirmeli. Hisse, gelen alımlara bağlı olarak son iki gündür çıkış yaşıyor. Ancak çıkışı gerektirecek görünürde bir gelişme bulunmuyor. Mali yapısı yine sorunlu. Zarar azalmakla birlikte devam ediyor. Son açıklanan dokuz aylık bilançosunda zarar 956 bin TL olarak açıklanırken geçmiş yıl zararları toplamı 31,4 milyon TL’ye ulaştı. Öte yandan satışlarında kayda değer bir artış bulunmuyor. Gözlenen artış rutin seviyelerde. Diğer taraftan esas faaliyetlerinden dolayı da zarar azaltmakla birlikte kârı yakalayabilmiş değil. Tüm bunların neticesinde firmanın mali yapısını düzelteceğine dair güçlü işaretlerin olduğunu söylemek zor.
Şirketin mali yapısında iyileşme olmadığı taktirde hissedeki çıkışın spekülatif boyutta kalması kaçınılmaz. Hisse bu haliyle uzun vadeli çıkışa elverişli bulunmuyor. Kısa süreli çıkıştan istifade etmeye çalışmak ise zarar etme olasılığını artıracaktır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 6,18
En Yüksek: 6,18
En Düşük: 6,00
Değişim 2,15 %
FK: 184,92
PD / DD: 14,66
İşlem Hacmi 569.245
Toplam Adet: 94.090
Ağırlıklı Ort.: 7,65
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)