E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBirleşik Metal-İş, 5 Şubat’ta greve gidiyor---

Birleşik Metal-İş, 5 Şubat’ta greve gidiyor

Birleşik Metal-İş, 5 Şubat’ta greve gidiyor
30 Ocak 2020 - 17:33 borsagundem.com

Birleşik Metal-İş üyesi işçiler 5 Şubat’ta greve çıkacağını duyururken, MESS "“Çalışan refahını artırıcı nitelikteki sözleşmenin reddedilmesini iyi niyetli bir davranış olarak görmüyoruz" açıklamasını yaptı.

Toplu görüşmelerde MESS ile Türk Metal Sendikası’nın uzlaşmasının ardından gözlerin çevrildiği Birleşik Metal-İş'te grev kararı kesinleşti. DİSK'e bağlı Birleşik Metal-İş, 37 fabrikanın temsilcilerinin katıldığı toplantıda 5 Şubat’taki grev planını karara bağladı. Sendikadan yapılan açıklamada  “Merkez TİS Komisyonu MESS’in sefalet ücreti dayatmasını kabul etmedi” denirken, 5 Şubat’ta 11 ildeki 41 fabrikadan, 10 bin metal işçisinin greve çıkacağı duyuruldu.

Türkiye Metal Sanayicileri Sendikası (MESS) ise “Çalışan refahını artırıcı nitelikteki sözleşmenin reddedilmesini iyi niyetli bir davranış olarak görmüyoruz. Sektörümüzü geliştirecek, çalışan refahını artıracak bir uzlaşma için Birleşik Metal-İş Sendikası’nın da adım atmasını bekliyoruz” açıklamasını yaptı.

Metal iş kolu toplu iş sözleşmesi görüşmesinde MESS ile Türk Metal anlaşmaya varmış, işçilere ilk altı ay yüzde 18,49, ilk yıl toplamında ise yüzde 25,50 oranında zam yapılacağı duyurulmuştu.

Birleşik Metal-İş Başkanı: Talepler karşılanmazsa 5 Şubat'ta grevdeyiz

MESS ve Türk Metal bugün bir daha masaya oturuyor

Halka açık şirketlerin işçileri: 5 Şubat'ta grevdeyiz

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)