E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBireysel yatırımcılar Bitcoin'de 10 bin doların altını bekliyor---

Bireysel yatırımcılar Bitcoin'de 10 bin doların altını bekliyor

Bireysel yatırımcılar Bitcoin'de 10 bin doların altını bekliyor
16 Kasım 2022 - 15:17 borsagundem.com

FTX ve Alameda’nın çöküşü, kripto ekosisteminde ‘kaldıraçsızlaştırma’nın fitilini ateşleyebilir. Piyasayı terk eden kurumsalların yanı sıra bireysel yatırımcılar da Bitcoin'lerini elden çıkarabilir.; ancak bir şartla... 

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Kripto para piyasalarında çöküş, yeni krizlerle derinleşiyor. Son olarak FTX borsası ve Alameda’nın çöküşü, kripto ekosisteminde düzenleme ve değişiklik gerekliliği dedikodularını sıklaştırıyor. Bu değişikliklerin başında ise yüksek kaldıraç oranları geliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgiler göre, yüksek kaldıraç oranları, elinde özellikle Bitcoin tutan yatırımcıların satış yapmamasına neden oluyor. Morgan Stanley raporu da bunu doğruluyor. Bankaya göre, bireysel yatırımcılar, 10 bin doların altına düşmeden Bitcoin satmayı düşünmüyor.

Kaldıraçsızlaştırma fitili

CoinDesk’ten Will Canny’nin haberine göre, Morgan Stanley, kripto ekosisteminde hala çok fazla kaldıraç olduğunu belirtiyor. Morgan Stanley, yayınladığı araştırma raporunda, FTX ve Alameda'nın çöküşünün kripto piyasalarında başka bir kaldıraçsızlaştırma fitilini ateşlediğini ve bunun muhtemelen daha fazla ‘niceliksel sıkılaştırma’yı teşvik edeceğini söylüyor.

Alacaklılar, risklerini karşılamak için dijital varlıklarını elden çıkarıyor. Bu durum piyasa oynaklığını artırıyor ve önümüzdeki birkaç hafta, bu hamlelerin yaratacağı riskleri ortaya çıkaracakmış gibi görünüyor. Rapora göre, yüksek volatilitenin şimdiye kadar hisse senedi piyasalarına yayılma gücü sınırlı seyrediyor çünkü kripto firmaları çoğunlukla birbirlerine borç veriyor.

Morgan Stanley, kripto piyasasındaki son dalgalanmaya birçok farklı olayın yol açtığını söylüyor. Ancak Morgan Stanley, asıl sorunun “Bir hizmet sunan ancak token sahibine şirkette bir hisse (hisse senedi gibi) veya temerrüde düşme durumunda varlıklar üzerinde bir alacak hakkı sunmayan kripto tokenlarının nasıl değerlendirileceği” olduğunun altını çiziyor.

Boğa piyasasında kaldıraç için teminat olarak böyle bir token kullanmak sorunsuz olabilir, ancak Morgan Stanley’ye göre, ayı piyasasında bu strateji oldukça riskli görünüyor.

Yüksek volatilitenin şimdiye kadar hisse senedi piyasalarına yayılma gücü sınırlı seyrediyor çünkü kripto firmaları çoğunlukla birbirlerine borç veriyor.

Kurumsallar sattı, bireysel yatırımcılar tutmaya devam ediyor

Bankanın yatırımcılarıyla paylaştığı notta, Bitcoin'deki ayı piyasasının neredeyse bir yıl önce başladığı ve satış yapanların çoğunlukla kurumlar olduğu belirtiliyor. Morgan Stanley’ye göre bireysel yatırımcılar hala pozisyonlarını korumaya devam ediyor.

Morgan Stanley, şu anda ayı piyasasında olan ve 16.600 dolar civarında işlem gören Bitcoin için 12.500 dolardan önce net bir teknik destek seviyesinin olmadığını söylüyor. Banka, son 12-18 ayda Bitcoin satın alan herkesin ortalama başa baş fiyatının yaklaşık 45.000 dolar olduğunu tahmin ediyor.

Morgan Stanley, paylaştığı notta, “BTC 10.000 doların altında işlem görürse bireysel yatırımcılar satış yapmaya başlayabilir” diye ekliyor.

Milyarder yatırımcı uyardı: Bitcoin yüzde 25 düşecek

 

El Salvador'da, Bitcoin çöküşü

 

JP Morgan'dan Bitcoin tahmini: 13 bin dolara düşebilir

 

Bitcoin 2 yılın ardından ilk kez 17 bin doların altını gördü

 

Bitcoin sert düştü

 

Bitcoin, yüzde 500’lük ralliye mi hazırlanıyor?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)