E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBir yıl üzeri vadeli hesaplara sıfır stopaj---

Bir yıl üzeri vadeli hesaplara sıfır stopaj

Bir yıl üzeri vadeli hesaplara sıfır stopaj
30 Eylül 2020 - 08:17 borsagundem.com

Cumhurbaşkanlığı kararıyla, vadesi 1 yıldan uzun hesaplar ile enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 0 olarak belirlendi

Türk Lirası mevduatta yıl sonuna kadar 1 yılın üstünde mevduat yapanlardan vergi alınmayacak.  Cumhurbaşkanlığının konu ile ilgili kararı Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre, vadesi 1 yıldan uzun hesaplar ile enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda stopaj oranı yüzde 0 olarak belirlendi. Daha önce vadesi 1 yıldan uzun hesaplar için yüzde 10 vergi uygulanırken, enflasyon oranına bağlı olarak değişken faiz oranı uygulanan 1 yıldan uzun vadeli hesaplarda yine yüzde 0 seviyesinde bulunuyordu.

Vadesiz ve ihbarlı hesaplar ile 6 aya kadar(6 ay dahil) vadeli hesaplarda oran yüzde 15'den yüzde 5'e, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 12'den yüzde 3'e çekildi.

Katılım bankaları tarafından katılma hesabı karşılığında ödenen kar paylarında da 1 yıldan uzun hesaplarda vergi sıfır olacak. Daha önce oran yüzde 10 seviyesinde bulunuyordu.

Katılım bankaları için vadesiz, ihbarlı ve özel cari hesaplar ile 6 aya kadar (6 ay dahil) vadeli hesaplarda yüzde 15 yerine yüzde 5, 1 yıla kadar (1 yıl dahil) vadeli hesaplarda yüzde 12 yerine 3 stopaj kesintisi uygulanacak.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU30 Eylül 2020 10:52

    Hükümetin nihayet aklı başına geldi.döviz ve altında ki alım satım komisyonu da ne oluyor.elinde olanlarımı cezalandırıyorsunuz.o zaman işlemler kayıtdışına kaçar.o yüzden kambiyo vergileride acilen sıfırlanmalıdır.yoksa bu işten karlı çıkan kuyumcular ve simsarlar olur.

  • HASAN TOSUN30 Eylül 2020 10:31

    daha öncede yaptınız ama 3 ay sürmedi,şaşkınlar ne yapacağını bilmiyor yada yapmıyorlar

  • Hayri30 Eylül 2020 09:35

    Faizler artacakken kimse şu oranlardan 1 yıllık vadeli mevduat yapmaz

  • ...30 Eylül 2020 09:27

    Kim ki TL de durur ? akpe yönetime geldiğinden beri TL de duranlar eridi, para pul oldu.  0,05 kuruşluk sakız, 1 TL oldu. kim TL de dursun ? enflasyon bile faizlerden fazla artıyor.