E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir yangın da Marmaris’te, hızla büyüyor---

Bir yangın da Marmaris’te, hızla büyüyor

Bir yangın da Marmaris’te, hızla büyüyor
29 Temmuz 2021 - 14:44 borsagundem.com

Muğla'nın Marmaris ilçesindeki ormanlık alanda yangın çıktı. Marmaris'te siteler mevkiinde öğlen 13:15 sularında başlayan orman yangınının, 5 dakika içerisinde rüzgârın da etkisiyle kilometrelerce alana yayıldığı öğrenildi.

Marmaris ilçesi İçmeler karayolu üzerindeki Armutalan Mahallesi, Siteler mevkisinin üst kısımlarındaki kızılçam ağaçlarıyla kaplı ormanlık alanda saat 13.00 sıralarında yangın çıktı. Alevler, kuru otlar ve rüzgarın da etkisiyle kısa sürede yayıldı. Yerleşim yeri ve otellere 100 metre mesafedeki yangın bölgesine 1 helikopter, 7 arazöz ve su tankerleri ile çok sayıda orman işçisi sevk edildi.

Marmaris'te 27 Haziran'da enerji nakil hatlarından çıkan ve 35 hektar alanın zarar gördüğü yangına yaklaşık 300 metre mesafede çıkan yangına havadan ve karadan müdahale sürüyor.

ARAÇLAR GERİ ÇEVRİLİYOR

Yangında trafiğin sadece Datça yönüne açık olduğu öğrenilirken, İçmeler'den merkeze giden yol kapatıldı. Ayrıca yangına yakın bölgelerde araçlar geri döndürülüyor.

BAKAN PAKDEMİRLİ SON DURUMU AKTARDI

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, sosyal medya hesabından, "Marmaris'teki orman yangınına 30 arazöz, 5 helikopter, bir uçakla müdahale ediyoruz. Dualarımız ormanın kahramanlarıyla." paylaşımında bulundu.
Muğla Valisi Orhan Tavlı, AA muhabirine, çevre illerden takviye geldiğini belirterek, "Kamu kurum ve çalışanları yangını kontrol altına almaya çalışıyor. Yerleşim yerlerinde gerekli görülen yerler tahliye ediliyor." ifadelerini kullandı.

BAKANLIKTAN SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA DESTEK

Milli Savunma Bakanlığı, Muğla'nın Marmaris ilçesinde çıkan orman yangınının söndürülmesi için çalışmalara destek sağlandığını açıkladı. Bakanlığın Twitter hesabından yapılan açıklamada, "Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetlerimize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır" denildi.

YANGIN NASIL YAYILDI?

Muğla’nın Marmaris ilçesinde Siteler mevkiinde öğlen 13:15 sularında başlayan orman yangını, yalnızca 5 dakika içerisinde rüzgârın da etkisiyle kilometrelerce alana yayıldı.

HAVAİ FİŞEK GİBİ

Yangının etkisi ile patlayan kozalaklar havai fişek gibi uçarak ormanın diğer bölgelerini de tutuşturmaya başladı. Ekiplerin müdahalesi yayılmayı önlemeye yetmedi.

EVLERE, OTELLERE İNDİ

Ormanlık alanda başlayarak dağın arka yüzündeki Asparan bölgesine de yayılan yangın kısa sürede Siteler, Armutalan ve Turban bölgelerinde ev ve otellere kadar indi.

MARMARİS BELEDİYESİ'NDEN AÇIKLAMA

Marmaris Belediyesi'nden gelen açıklamada ise, 'Armutalan'da ormanlık alanda çıkan yangına ilk müdahalede bulunuldu. Belediye Başkanımız Mehmet Oktay, başkan yardımcıları, birim amirleri ve personelimizle birlikte yangın bölgesinde... Tek dileğimiz daha fazla büyümeden yangının söndürülmesi.' ifadeleri kullanıldı.

SÖNDÜRME ÇALIŞMALARINA MEHMETÇİK DESTEĞİ

Milli Savunma Bakanlığı, Marmaris'teki orman yangını ile mücadele çalışmalarına personel ve araçların yanı sıra bir insansız hava aracı (İHA) ile destek verildiğini açıkladı.

Bakanlıktan yapılan açıklamada, "Marmaris'te çıkan orman yangınına yönelik söndürme çalışmalarına, gelen talep üzerine Deniz Kuvvetleri'mize ait tanker, arazöz, keşif aracı ve personelin yanı sıra bir İHA ile destek sağlanmaktadır." ifadeleri kullanıldı.

Mersin'de orman yangını! Kara yolu çift yönlü kapatıldı

 

Manavgat'ta yangın felaketi! Evler kül oldu

 

Manavgat'ta orman yangını yerleşim yerlerine sıçradı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (12)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Şk30 Temmuz 2021 08:33

    Otel yapılacak

  • Atakan29 Temmuz 2021 22:53

    Bu yangınlar bilinçli çıkarılmıştır kesinlikle tespiti halinde bu vatan hainlerinin kafasına sıkın içimiz yanıyor

  • Alş29 Temmuz 2021 22:02

    Bu yangınlar terör saldırısı her yeri yakıyor aşşalık mahluklar.

  • TAMİZ KARTALGÖZ29 Temmuz 2021 19:59

    bir anda böyle her yerde yangın olurmu daha önceki yıllarda olduğu gibi içimizdeki vatanhainleri, bölücüler şerefsiz pkk ypg lir yine yakıyorlar.idam cezası gelmez ise bunlar ile baş edemeyiz.bir de AYM onlara taleranslar tanır iken.

  • mezarci 29 Temmuz 2021 18:31

    idami getirin ve kasdi orman yakanlari sallndirin aksi taktirde bu memleket adam olmaz vede pislikler temizlenmez......ormani yakani yakalasin ne olacak yese yese ucbes sene 10 sene yese ne olur ,Vatanim elden gitmekte,24 saate on yerde yangin cikmasinin sebebi ne olbilir,bunlari arayin bulun tek kelimeyle idam .konun yapanlari sesleniyorum ,birakin av birligi falan ,TC kandirlmaktan ve zaman kaybetmekten baska yaptigi yok getirin idami gendi yolumuza,ulkenin basindaki kanun yapicilar bunlari gormuyor veya goremiyorsa ozaman o kanun yapicilar TC nin adam olmasini istemiyor demektir,TC nin icerdeki borozancilari ciyyaklmaya devam etsin....lutfen yayinlayin saygilar.

  • Bir yorum29 Temmuz 2021 17:13

    O yöreler sakinlerinin  devriye tutması gerekir böyle zamanlarda;  bir nevi orman koruculuğu  gibi;  Bu kadar şerefsiz ve alçağın olduğu ülkede ne yangın biter ne dert!  Öyle sığırlar var ki elindeki  pet şişeyi  sigarayı nereye olsa sallıyor!  Yola tükürüyor! Araba radyosunu sonuna kadar açıyor.  Bu hayvanatları yeniden vatandaşlık eğitimine almak gerekir.  Gerçi çaksan da girmez ama denemekte fayda var.

  • Hehe29 Temmuz 2021 16:57

    Devlet aldigi luks makam araclari ile mudahele ediyormus klima acip aracta oturaram

  • Mehmet29 Temmuz 2021 16:15

    yangınları çıkaran herkesi vur emri verin.. orman içlerinde elinde çakmak ya da sigara dahi olsa vurun! şeriatın kestiği parmak acımaz..!

  • vatandaş29 Temmuz 2021 15:54

    bu yangınlar kesinlikle sabotaj ve pkk,nın işi güzelim ormanlardan ne istiyorsunuz emin olun yatacak yeriniz yok,bu kainatın bir hakimi var,o hakimde bunu yanınıza bırakmaz.

  • Hehe29 Temmuz 2021 15:54

    Zamaninda luks makam araclari almak yerine ucak alan ulkemiz bununda ustesinden gelecek yanan alanlari peskes cekip otel yaparak

  • Guli29 Temmuz 2021 15:42

    Kundaklamadan baska bisey degil cok yazik ulkemize

  • Ali29 Temmuz 2021 22:03

    Terör.