E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir ülke daha NATO'ya katılıyor---

Bir ülke daha NATO'ya katılıyor

Bir ülke daha NATO'ya katılıyor
14 Haziran 2021 - 23:02 borsagundem.com

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, NATO'nun Ukrayna'yı ittifaka üye olarak almayı kabul ettiğini açıkladı

Son dakika bilgilerine göre, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, NATO'nun Ukrayna'yı ittifaka üye olarak almayı kabul ettiğini açıkladı.

NATO ZİRVESİ ÖNCESİ JOHNSON İLE GÖRÜŞTÜ

Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelenskiy, İngiltere Başbakanı Boris Johnson ile NATO zirvesi öncesi telefon görüşmesi gerçekleştirmişti.

Zelenskiy, Twitter'dan yaptığı paylaşımda, NATO üyelerinin Ukrayna'yı somut kararlarla desteklemesinin zamanı olduğunu belirtti.

Zirve öncesi Ukrayna'nın NATO üyeliğine ilişkin açık bir perspektifin önemini vurguladığını aktaran Zelenskiy, ayrıca savunma alanında iş birliğini de görüştüklerini dile getirdi.

ZELENSKIY-STOLTENBERG GÖRÜŞMESİ

Ukrayna Devlet Başkanı Zelenskiy, geçtiğimiz günlerde Ukrayna sınırındaki Rus birliklerinin hareketiyle yeniden tırmanmaya başlayan Ukrayna-Rusya gerilimi nedeniyle NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg ile telefonda görüşmüştü.

Görüşme sonrasında Ukrayna'dan yapılan açıklamada, Zelenskiy'nin Ukrayna'nın ittifaka üye olma isteğini dile getirerek NATO'dan bir üyelik planı hazırlamasını talep ettiği belirtilmişti.

Zelenskiy NATO üyeliğinin Rusya'ya verilmiş gerçek bir mesaj olacağını ifade ederek, "NATO, Donbass'taki savaşı sona erdirmenin "tek yolu"." ifadelerini kullanmıştı.

Kremlin'den yapılan açıklamada ise Ukrayna'nın NATO üyeliğinin durumu yalnızca "kötüleştireceği" belirtildi.

Biden'dan dikkat çeken Türkiye mesajları

 

Erdoğan-Biden görüşmesinden dolar nasıl etkilendi?

 

Johnson'dan NATO'ya gönderme

 

Macron'dan Erdoğan açıklaması

 

Biden'la görüşen Erdoğan'dan S-400 açıklaması

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucize Reis : )14 Haziran 2021 23:16

    Abd, biden ing orjinal dilde dedigi, tv lerde yumusatildi.- abd terore karsi, afganistamdan abd askerlerini cekiyor. Terorle mucadele nato catisinda devam ediyor. Abd her teror yuvasi ve olusumu yerinde engellemeyi surdurecek. : )) Turkiyede afganistana asker gondeticek dedi. 1952 Adnan reisin g.koreye asker sevkinin kopyasini 2021 de yapiyoruz. Abd terorle mucadeleyi nato nezdone tasiya bildi ve gorusmem olumlu dedi... ya biz ? Hamdolsun dedik o kadar... f35, s300, milletin teroru ile mucadele, pkk ypg ile tekbasimiza mucadele, ermeni soykirima itiraz yok, halkbank olayi cozum yok... eee ne diye gittik, ne konustuk ?