E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBir serum 800 lira---

Bir serum 800 lira

Bir serum 800 lira
13 Ocak 2019 - 10:17 borsagundem.com

Özel hastanelerin bir bölümü vatandaşa “hizmet” adı altında uçuk faturalar kesiyor.

Özel hastaneler kış aylarının gelmesi ile birlikte artan hastalıkları fırsatçılığa çevirdi. Bazı hastanelerin sıkı denetimlere rağmen 'hizmet' adı altında vatandaşları açık açık soyduğu yönünde şikayetler arttı. Doktorda grip tedavisinde yaygın kullanılan bir serumu reçetelendiren Yeni Şafak muhabiri İstanbul’un 3 ilçesinde 6 özel hastane ve polikliniğe başvurdu. Sonuç şaşırtıcıydı. “SGK anlaşmamız yok” diyen hastane eczanede 12 lira olan serumu takmak için 800 lira istedi. SGK ile anlaşmalı hastanelerin fiyatı 50 ila 400 arasındaydı. 120 lira isteyen poliklinik ise pazarlık kapısını açık bıraktı.

40 TL’YE KADAR DÜŞTÜ

Cep yakan fiyatı aldıktan sonra SGK ile anlaşmalı hastanelere yöneldik. Girişteki görevlilere başvurarak reçetemizi gösterdik. Görevliler ise bizi ‘Acil’ bölümüne yönlendirdi. Tekrar reçetemizi gösterdik, bu kez istenen tutar 270 lira oldu. Aynı bölgedeki başka bir hastane ise reçetemize 300 TL fiyat biçti, gerekli görülmesi durumunda ilave ücret çıkabileceği uyarısında da bulundu. Gezdiğimiz diğer 3 hastanede 'acil servislere' yaptığımız başvurularda da 50 liradan 400 liraya kadar değişen ücretler talep edildi, ayrıca ilave ücretler istenebileceği de şerh düşüldü.

ECZANEDE 30 TL

Yolda gördüğümüz küçük bir polikliniğe de uğradık. SGK anlaşması olmadığını, serumu 150 liraya takabileceklerini söylediler. Çıkarken de 'bir şeyler yaparız' diyerek pazarlık kapısını açık bıraktılar. Hastaneleri dolaştıktan sonra bir de tedavide kullanılacak ilacın fiyatını eczaneye sorduk. Serumun 12 TL, içine katılacak grip ilaçları ile maliyetin 30 lirayı geçmeyeceği cevabını aldık.

PARA BİLE ALINAMAZ

Fiyat farklarını sorduğumuz Hasta Hakları Aktivistleri Derneği Genel Başkanı Orhan Demir, böyle bir durumda ücret alınamayacağını söyledi. Demir şunları kaydetti: "Özel hastaneye ücret ödeyip ödemeyeceği yapılan müdahaleye bağlı, yatış yapılıyorsa, müşahade altına alınıyorsa veya tıbbi müdahale yapılıyorsa bu acildir. Dolayasıyla bir kişi özel hastaneye gittiğinde ister acilden girsin ister girmesin ücret alınamaz. Doktor serum takılmasını gerekli görüyorsa burada acil bir durum vardır. Zaten serum takmak tıbbi bir müdahaledir, damar yolu açılır, bir tıpçı gelir müdahale eder. Enjeksiyon yapma hatta koltuk altına ateşi düşsün diye soğuk tampon yapma bile tıbbi müdahaleye giriyor." Demir eczanede 50 lirayı geçmeyen bu ilaçlar için 500 lira alınamayacağını söyledi. (Talha Menteş - Yeni Şafak)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baturayersin13 Ocak 2019 13:47

    SGK ANLAŞMASI olan özel hastanede muayne ameliyat tatil yaptıranlar fazla para istenirse sizde ayrıntılı fatura isteyin ( fiş değil ) fatura isterseniz ayrıntılı sizden para alamazlar )

  • ya13 Ocak 2019 13:44

    vergi veriyoruz. elektrık paralı, her ay zamlı. doğalgaz paralı zamlı. otoyollar paralı zamlı,köpruler paralı zamlı, hastaneler özel, eczaneler özel paralı,devlet hastanesi paralı ve doktor parası kesıntısı, okullar özel okul ve paralı.su alırız evlere atık suyu para normal suyu para ha bire zam zam zam...SONRA BİR KAHRAMAN ÇIKAR VE HAYRIRI, İŞTE O BÜYÜK KURTARICI, VE BÜYÜK DÜŞÜNÜR, ÜLKENÜN İFTARIDIR ÇÖZÜM MERCİDİR... yapamaz dediler köprü yaptık, yapamaz denilene inat hava limanı yaptık... bu bolluk ve vergiler içerisinde kim kopru yamazsın ki ? heryer para saçıyor, 1 yılda yapmamak şaşırtır beni :D  hayırlı uğurlu olsun

  • doğru13 Ocak 2019 13:25

    ÖZEL HASTANELERİN SAHİPLERİ HOLDİNGLER,DOKTORLAR DEĞİL,AYRICA ÖZEL HASTANELERDEKİ MUAYENE ÜCRETLERİ DOKTORLARA GİTMİYOR ,ORADA ÇALIŞAN HEMŞİRE, SEKRETER, GÜVENLİK ,BİNA,MİLYON DOLARLIK CİHAZLAR,VERGİ ,HASTAHANE SAHİBİ PATRONUN KARI...

  • günaydın13 Ocak 2019 13:00

    bunun böyle olacağını, buraya gitmeyeceğini düşünen bir yönetici ve bakan varmıydı? var ise BEN desinde tvde boyunu endamını göreyim....

  • Ilac13 Ocak 2019 11:46

    Ilaclar bedava kaldi hastane faturalari fahis. Bu arada ilac ucuz ama bulunmuyor maalesef

  • Mahallenin Delisi13 Ocak 2019 11:25

    Bu duruma fırsatçılık demek bu işlere zemin hazırlar. Fırsatçılık değil soygun, yağma demek duruma daha uygun. Bunu yapanların sıfatları da hırsız oluyor tabi ki. Bu özeller az hortumlamadı SGK'yı. Beyin kanaması gibi bir durumda bunlar acilden doktor yok diye almıyor. Doktor gelir ama 100 bin TL'yi bulan faturayı ödersen diyorlar. Beni Türk doktorların karaborsacı tüccar zihniyetlilerine değil vizdanlı olanlarına emanet edin.

  • Sgk kilicdari13 Ocak 2019 10:56

    Bura turkiye tak takana ver serumu alana

  • Ferhat styr13 Ocak 2019 16:15

    Hersey olur kim kim dum duma