E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPara PiyasaBir olumsuz yorum da BofA'dan!---

Bir olumsuz yorum da BofA'dan!

Bir olumsuz yorum da BofA'dan!
28 Ağustos 2013 - 15:59 borsagundem.com

Bank of America Merrill Lynch değerlendirmesinde Başçı'nın açıklamaları sonrasında önemli açıklamalarda bulundu

Bank Of America Merrill Lynch tarafından yayınlanan gelişmekte olan piyasalar raporunda TCMB Başkanı Başçı'nın açıklamaları üzerinde duruldu. Başçı'nın faiz oranlarında artışa gerek görmediğini dile getirdiğini hatırlaytan kurum bunun hayal kırıklığı yarattığını vurguladı.
TCMB'nin döviz kurlarını kontrol altına almak için faiz silahını kullanmayacağının anlaşıldığını belirten kurum, buna bağlı olarak TL'nin ve TL cinsi varlıkların baskı altında kalmaya devam edeceğini
öngördü. Türkiye'nin büyümeyi yüzde 3 civarında tutabilmek için Cari açığı finanse etmek üzere aylık 7-8 milyar dolarlık kaynak temin etmesi gerektiğini belirten kurum, Türkiye'den daha fazla sermaye çıkışı olursa ve yerel yatırımcılar döviz almaya başlarsa bu durumun ekonomide büyüme kayıplarına yol açacağını ve daha zayıf bir TL ve daha yüksek TL faizleri ile GSYİH'nın baskı altında kalacağını vurguladı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Can28 Ağustos 2013 17:18

    1991 KÖRFEZ SAVAŞI VERİLERİNİ İNCELEYİN TARİHE BAKKİ ÖNÜNÜ GÖR HERKEZ DÖVİZDE ALIM SATIM DURDU İSTEDİĞİ KADAR DÖVİZ SATSIN O REZERV BİTMEYECEKMİ HİÇ YAPILMASI GEREKEN ACEMİCE HEMEN DÖVİZ SATMAK DEĞİL GLOBAL DÜNYAYI TAKİP ETMEK CARİ AÇIK ZATEN AÇIK BU İŞ MERKEZ BANKASI BAŞKANINI YER SONUÇ BUDUR EMEKLİLİĞİ İÇİN TATİL YERİ BEĞENMEYE BAŞLASIN SOPANIN İKİ UCUDA PİS