E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaSporBir kupaya 200 milyar dolar---

Bir kupaya 200 milyar dolar

Bir kupaya 200 milyar dolar
13 Temmuz 2013 - 08:19 borsagundem.com

2022 Dünya Kupası'nı düzenleyecek Katar'ın bu organizasyonu düzenlemek için rekor bir bütçe ayırdığı iddia edildi.

FIFA'nın 2022 Dünya Kupası'nı Katar'a vermesinin yankıları sürerken Körfez ülkesinin organizasyonlar için rekor bir bütçe belirlediği iddia edildi. İddialara göre Katar 2022 Dünya Kupası organizasyonu için 200 milyar doları gözden çıkardı.
Uluslararası danışmanlık şirketi Deliotte'nin yayınladığı rapora göre Dünya Kupası'nı organize edecek Katar 200 milyar dolarlık bir bütçe ayırdı. Danışmanlık şirketi yayınladığı raporda 2010 Dünya Kupası'nı organize eden Güney Afrika'nın organizasyon için 2,7 miyar dolar harcadığı belirtti. 
Rapora göre 2014 Dünya Kupası'nı organize edecek Brezilya ise organizasyon için 14 milyar dolar bütçe ayırdı. Brezilya'nın Dünya Kupası için ayırdığı bu bütçe ülkede büyük olaylara neden olmuştu. 
Brezilya halkı ekonomik olarak zor günler geçiren ülkelerinin oyunlar için ayırdığı bütçeyi uzun süre protesto etmişlerdi. Raporda en dikkat çekici ayrıntı ise Katar'ın oyunlar için 200 milyar dolarlık bir bütçe ayırması. 
2022'de Dünya Kupası'nı ülkesinde düzenlemek için uzun uğraşlar veren Katar sonunda mutlu sona ulaşmıştı. Katar'ın ülkesinde düzenlenecek Dünya Kupası'nı unutulmazlar arasına sokmak için 200 milyar doları gözden çıkardığı belirtildi.
Katar'ın Dünya Kupası organizasyonu için ayırdığı 200 milyar dolarlık bütçeyi yorumlayan Denver Üniversitesi'nde uluslararası çalışmalar profesörü ve Katar uzmanı Shaul Gabby Katar'da bulunan petrolün bitmesini düşündükleri için Dünya Kupası'nın ülke geleceği açısında büyük önem taşıdığını ifade etti. 
Dünya Kupası sayesinde Katar'ın yatırımcı akışına sahip olacağını belirten Gabby Dünya Kupası'nın Katar'ın geleceği için önemli olduğunu vurguladı.
2010 Dünya Kupası'nı organize eden Güney Afrika 2,7 milyar dolar harcadı. 
2014 Dünya Kupası'nı organize edecek Brezilya ise 14 milyar dolar bütçe belirledi.
2022 Dünya Kupası'nı organize edecek Katar'ın ise 200 milyar dolar bütçe belirlediği belirtildi.
2014 Kış Olimpiyatları'nı organize edecek Rusya 50 milyar dolar bütçe belirledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)