E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBir kripto şirketi daha iflas için başvurdu---

Bir kripto şirketi daha iflas için başvurdu

Bir kripto şirketi daha iflas için başvurdu
06 Temmuz 2022 - 17:13 borsagundem.com

Kripto para kredisi veren Voyager Digital, piyasadaki oynaklığı ve bulaşmayı ve ayrıca kripto hedge fonu Three Arrows Capital'in çöküşünü suçlayarak iflas koruması için başvuruda bulundu.

Kripto para piyasalarında mevcut koşullarda faaliyetlerini sürdürmekte zorluk yaşayan şirketlerden Voyager Digital, iflas başvurusunda bulundu.

Voyager, Bölüm 11 iflas koruması için başvurdu ve 1 milyar ile 10 milyar dolar arasındaki varlıkları ve aynı aralıktaki borçları listeledi.

Şirket, Three Arrows Capital'in geçen hafta iflas etmesiyle darbe aldı ve 15.250 BTC ve 350 milyon USDC'lik bir krediyi temerrüde düşürdü. Voyager, İngiliz Virgin Adaları ve New York'taki mahkeme denetimli süreçler de dahil olmak üzere fonları geri almak için "mevcut tüm çareleri" takip ettiğini söyledi.

Kripto kredi şirketi Voyager tarafından yapılan açıklamada, iflas başvurusunda bulunulduğu bildirilirken şirketin 100 binden fazla alacaklısı olduğu ve kripto varlık cinsinden borç aralığı, 1 milyar ila 10 milyar dolar arasında olduğu tahmin edildi.

Voyager İcra Kurulu Başkanı Stephen Ehrlich yaptığı açıklamada kripto piyasalarında uzun süredir devam eden volatilite ve şirketin yan kuruluşu Voyager Digital’in kredi verdiği Three Arrows Capital'in temerrüde düşmesinin, alınan bu kararda etkili olduğunu söyledi.

TERRAFORM LABS’IN ÇÖKÜŞÜ TETİKLEDİ

Kripto para endüstrisinde bazı şirketlerin likidite krizine düşerek iflasın eşiğine gelmesi durumu Mayıs ayında Terraform Labs’ın çöküşüyle tetiklendi. Terra ekosisteminin sabit algoritmik kripto varlığı olan TerrraUSD’nin (UST), ağır satışlara maruz kalarak sabitliğini kaybetmesinin ardından işlevselliğini kaybeden ekosistem, piyasada yaklaşık 45 milyar dolarlık bir zarara yol açtı. Terra ekosistemine doğrudan veya dolaylı yoldan yatırım yapan kripto şirketleri de Mayıs ayından bu yana bozulan finansal yapılarını düzeltmekte zorluk yaşadı.

THREE ARROWS CAPİTAL DE BAŞVURDU

Bununla beraber likidite kriziyle karşı karşıya kalan şirketlerin 2022 yılında kripto para piyasalarından hızlıca çekilen fonlardan dolayı zararları telafi edilemeyecek boyutlara çıktı. Three Arrows Capital, dün tasfiye işlemlerinden kaçınmak için iflas başvurusunda bulunan diğer bir şirketti.

Zor zamanlar yaşayan kripto kredi şirketi Celsius ise krizi aşmak için profesyonel danışmanlık almaya başlamasının ardından ilk olarak küçülmeye gittikten sonra dün borçlarını ödemeye başladığı görüldü.

Kripto para piyasalarında aşağı yönlü volatilitenin devamı halinde şirket iflaslarının devam edebileceğine dair endişeler geçerliliğini koruyor.

Kripto piyasasına ilgi azalıyor

 

Bir şirket daha kripto para işlemlerini durdurdu

 

Kripto piyasalarda bir iflas daha

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )07 Temmuz 2022 10:44

    Adını duymadığım bişeler istifa etmiş :D Gelecek kriptolartarafından insa edilecke. Cep telefonu uygulamalarından, bilgisayar programlarıi yeni içeriklerden farklı sosyal medya ve sanal dünya haberleri, canlı yayaın tv programları vb. vb. hepsi oluşturulan kritptoların dünyasının desteği ağı gücü  kullanımı ile olacak. Firmalar kendilerini buna göre yazıyor, kuruyor. Bir çoğu çöp olsada, geleceği inşa eden içeriklerdne kaçmak imkansız. Ya ormana çıkar dünyadan kopuk yaşarsın ayda bu yeni dünyayı kabul etmek zorunda kalırsın... Rusyadan, ukrayandan gelen onlarca milyon usd ülkemize kriptolar ile geldi :D git bankaya yatır dendi neden ? :D sorgu yok suhal yol açtılar hesap geçtiler bankaya aldılar evleri arsaları yoksa sınırdan o savaşda üzerinden nasıl getireceksin o kadar parayı ? :D Bankalarda battı krizlerde,  ama önlem alıp batmamayı öğrendi. kalitez markette batar, berberde batar, vb. işçide işsiz kalır . kaliteli olacaksın her alanda

  • baran07 Temmuz 2022 12:26

    Bu ahmak hala kriptoların geleceğinden bahsediyor.  Batana da tu kaka etmeyi ihmal etmiyor.  Bunun  ergen aklına bu zırvaları kim soktu ise fena sokmuş.  Bir türlü de çıkmıyor.  Bu salağa bir soru soralım niçin Kripto jetonlar ile gelecek inşa edilsin  diye?  Size ne bir cevap veremez.  Hala kendi pis lağım çukuruna insanları çekmeye çalışıyor. 

  • insider07 Temmuz 2022 08:36

    Kripto tam bir kumardır tokenların içi boş hayal projeler piramit sisteminin modern versiyonu... düşünün birçok tanıdığım token projesi yapıyor satayımda parayı bulayım diyor kontrol mekanizması yok içi boş Allah akıl fikir versin...

  • Batınnn06 Temmuz 2022 20:02

    Ahahahaha keyifle okuyorum beter olun kumarbazlar.