E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir ilimizde doğal gaz için 2 yeni kuyu açılacak---

Bir ilimizde doğal gaz için 2 yeni kuyu açılacak

Bir ilimizde doğal gaz için 2 yeni kuyu açılacak
26 Ağustos 2022 - 20:55 borsagundem.com

Ordu'da yeni kuyular açılacağını belirten Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, "Daha önce yapmış olduğumuz sismiklerden verileri değerlendirdik. Ordu'da ve Ünye'de birer kuyu planlıyoruz, keşif amaçlı. Bunu da programa aldık" dedi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez, çeşitli programlara katılmak üzere Ordu'ya geldi.

İlk olarak Ordu Valiliği'ni ziyaret eden Bakan Dönmez, burada Vali Vekili Bayram Gale tarafından karşılandı.

Valilik Şeref Defteri'ni imzalayan Dönmez, valilik yatırımları hakkında bilgi aldı. Bakan Fatih Dönmez, daha sonra Ordu Büyükşehir Belediye Başkanı Dr. Mehmet Hilmi Güler'i ziyaret etti.

Ziyaretin ardından, Büyükşehir Belediyesi Meclis Toplantı Salonu'nda düzenlenen Enerji Koordinasyon Toplantısı'na katıldı. Basına kapalı gerçekleşen toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Dönmez, Ordu ve Ünye'de keşif amaçlı araştırma yapılacağını açıkladı.

"KARADENİZ'İN ARAŞTIRILMASI GEREKEN BİRÇOK BÖLGESİ VAR"

Karadeniz'in araştırılması gereken birçok bölgesi olduğunu belirten Dönmez, "Biliyorsunuz Türkiye Petrolleri, Karadeniz'deki arama ve üretim faaliyetlerine devam ediyor. O saha Sakarya gaz sahası ve Amasra sahamızda da inşallah çalışmalarımız tüm hızıyla devam ediyor. Daha önce de açıkladığımız gibi, 2023'ün ilk çeyreğinde o gazı vatandaşlarımızla buluşturmak istiyoruz. Ama Karadeniz'in Batı'dan Doğu'ya aranması, araştırılması gereken birçok bölgesi var. Bir taraftan da sismik çalışmaları başlattık. İçinde bulunduğumuz Ordu'nun sahil kesiminden başlayarak deniz yetki alanımıza kadar olan bölgede sismik çalışmalarımızı yaptık, bir kısmı devam eden çalışmalarımız var. Şu anda Barbaros Hayrettin Paşa Sismik Gemisi de sismiklerine devam ediyor. Daha önce yapılmış olan sismiklerden elde ettiğimiz verileri değerlendirdik, Ordu'da ve Ünye'de birer kuyu planlıyoruz, keşif amaçlı. Onu da programa aldık" diye konuştu.

11 İLÇEYE DOĞAL GAZ MÜJDESİ

Bakan Dönmez, Ordu'nun 11 ilçesine doğal gaz müjdesi de vererek, "Merkez ilçemiz başta olmak üzere Ünye ve Fatsa halihazırda doğal gaz kullanan ilçelerimiz. Toplamda da 130 bin civarında bir gaz abonesi var. Bu oranları dikkate aldığımızda ilimizin neredeyse yarısının yakınına doğal gaz kullanma imkanı sağlanmış durumda. Yeter mi, elbette yetmez. Biz de son aylarda ve son yıllarda ilimizden gelen talepleri değerlendirmeye aldık. Akkuş, Aybastı, Çaybaşı, Gölköy, Gülyalı, İkizce, Kabadüz, Korgan, Kumru, Perşembe ve Ulubey ilçelerimize 2022-2025 döneminde inşallah gaz vermeyi planlıyoruz" ifadesini kullandı.

Bakan Dönmez, toplantının ardından gezi teknesiyle Ordu sahilinde tur attı.

Avrupa'da gaz fiyatlarında yön yukarı

 

Bakan Fatih Dönmez: Yüzyılın keşfinde 2 yıl geride kaldı

 

Dönmez'den doğal gaz açıklaması: 500 liralık fatura aslında 2 bin lira

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (11)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • AHMET ÖZBİR27 Ağustos 2022 15:07

    YOLUNUZ açık olsun vatana sevdalı yiğitler, yolları kapalı olsun İSTİKRAR DÜŞMANLARININ ! Yeraltı ve yerüstü nerede çıkarılması gereken petrol, gaz, maden varsa çıkarın EMPERYALİSTLERİ ve UŞAKLARINI ÇILDIRTIN!..

  • Ahmetsavar27 Ağustos 2022 21:47

    Huhuohhaaav bravo looo ahmed gillarini boyuyonmu sende burun gıkını unutma huhuohhaaa

  • Mucise Reis ;)27 Ağustos 2022 14:13

    eğim sistemi çözülmeden ite kaka böyle ilerleriz... alacaksın canvar gibi bilgiye aç insanları en verimli çağlarında 20-30 arası sokacaksın firmalara devlet kurumlarına.. o gençler 35 yaşına kada kpss de eriyor bitiyor... sonrma gör bakalım her alanda kendi kendine herşey mükemmel olmuyor. 2 değil 27 kuyu açar oluruz... kağnı gibi iş yapıyoruz...

  • xyz27 Ağustos 2022 10:26

    Bizim köyde kafası çalışan, akıllı, çalışkan ve dürüst insanlar var bence bunlar yer altında yatan hazinelerden daha deĝerli ama bunları ülke yararına kullanmak kafa ve beceri ister. Ama küçük bir sorun var. Bunları yandaşa peşkeş çekemezsiniz.

  • xyz27 Ağustos 2022 07:21

    Her seçimden önce bol bol zengin doğalgaz ve petrol yatakları, altın, toryum, bakır ve gümüş madenleri bulunur onmilyarca dolar değerinde, her ne hikmetse seçimlerden sonra esamesi okunmaz. Yine ali cengiz oyunu. Bunlar milleti bilimle ve çalışmakla değil hayal ile zengin edecek. Araplar gibi çıkar petrolü yat. Çalışmak senin neyine kafa aynı kafa.

  • XY27 Ağustos 2022 01:54

    Sakarya açıklarındaki sahadan 2023’de doğalgaz ulusal sisteme aktarılsın,sözüm söz yapılacak ilk seçimde oyum patronunuza! Erken seçim ihtimali hariç.

  • Berkay26 Ağustos 2022 23:16

    Ne gerek var Şimdi yav petrole millet uzayda pof pef biz neredeeeee demokrasi yok nerde adalet Moğultay adaleti

  • Sk26 Ağustos 2022 22:18

    Aman hiç bişey bulmayın be bakanım Zaten borç içinde yüzüyorum geçinemiyorum. Zam hele hiç yapmayın düşünmeyin de

  • Yani26 Ağustos 2022 22:12

    Ecek acak eklerinden sıkıldım sonuca ulaşınca bakalım kuyuya.

  • Vatandaş26 Ağustos 2022 21:18

    Bu açıklamayı meydanda yapalım lütfen, basına servis ettirmekle çok komik oluyorsunuz.

  • Sfr26 Ağustos 2022 21:13

    Seçim başlamıl