E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriAlbayrak Kıymetli Madenler'in faaliyetleri durduruldu---

Albayrak Kıymetli Madenler'in faaliyetleri durduruldu

Albayrak Kıymetli Madenler'in faaliyetleri durduruldu
04 Nisan 2017 - 08:07 borsagundem.com

Albayrak Kıymetli Madenler'in Borsa İstanbul'daki faaliyetleri durduruldu

Albayrak Kıymetli Madenler Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin Borsa İstanbul'daki faaliyetleri 30/03/2017 tarihi itibarıyla durduruldu.

Borsa İstanbul'dan konu ile ilgili KAP'a yapılan açıklamada şu bilgiler verildi:

"Hazine Müsteşarlığının (Müsteşarlık) yazısı ile, Albayrak Kıymetli Madenler Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Albayrak Kıymetli Madenler) Borsamız üyesi olmayan Cihan Döviz ve Altın Ticareti A.Ş. (Cihan Döviz) ile birleştiği ve Müsteşarlıkça verilmiş olan "Kıymetli Madenler Aracı Kurumu İzin Belgesi"nin iade edildiği belirtilerek anılan Borsamız üyesinin faaliyet izninin, Kıymetli Madenler Borsası Aracı Kuruluşlarının Faaliyet Esasları ile Kıymetli Madenler Aracı Kurumlarının Kuruluşu Hakkında Yönetmelik'in (Üyelik Yönetmeliği) 24 üncü maddesi uyarınca iptal edildiği bildirilmiştir.

Bu kapsamda Albayrak Kıymetli Madenler Sanayi ve Ticaret A.Ş.'nin (Üye Kodu:WBC) Borsamızdaki faaliyetleri 30/03/2017 tarihi itibarıyla durdurulmuştur.

Diğer taraftan Albayrak Kıymetli Madenler'in bünyesinde birleştiği Cihan Döviz'e Müsteşarlık tarafından Üyelik Yönetmeliği'nin 9 uncu maddesine istinaden aracı kuruluş statüsünde faaliyette bulunma izni verilmiş olup, faaliyet izninin verildiği tarihten itibaren 60 gün içinde Borsamıza başvurması halinde Cihan Döviz'in üyeliğe kabul işlemleri başlatılacaktır."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)