E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaHisse Öneri ListesiBir hisse için fiyat yükseldi---

Bir hisse için fiyat yükseldi

Bir hisse için fiyat yükseldi
18 Mart 2015 - 15:13 borsagundem.com

Ziraat Yatırım, Erdemir'in hedef fiyatını yükseltti

 Ziraat Yatırım, Erdemir hedef fiyatını 4,30TL'den 4,76TL'ye yükseltti.
 
Ziraat Yatırım, konu ile ilgili raporunda, Erdemir için 'EKLE' tavsiyesini sürdürdüklerini belirtti.

Raporda şu değerlendirme yapıldı:

"Erdemir için Oldukça Parlak Geçen 2014 Yılının Ardından, 2015 Yılında Marjlarda Normale Dönüş Yaşanabilir…

Erdemir Grubu, 2014 yılsonu itibariyle 11.484mn TL satış geliri elde ederken, bir önceki seneye göre satış gelirleri %17 oranında artmıştır. Satış miktarındaki %5'lik artışa karşın, kurlardaki yükselme satış gelirlerinin daha hızlı artmasına neden olmuştur. Dolar bazında sıcak, soğuk ve uzun ürün satış fiyatları ortalama %3 oranında gerileyen şirketin dolar bazında satış gelirleri ise  %2,1 oranında yükselmiştir. USDTRY kurunda dolar lehine yaşanan yükseliş TL bazında gelirleri oldukça olumlu etkilemiştir.

Erdemir'in brüt karı maliyetlerde hammadde fiyatlarındaki düşüşe bağlı olarak oluşan gerilemenin etkisiyle bir önceki yıla göre %31'lik oldukça yüksek bir artış kaydetmiş ve 2.438mn TL'ye ulaşarak olumlu bir görüntü sergilemiştir.

2014 Yılında şirketin faaliyet karı ise 2.094mn TL olurken bir önceki yıla göre %36 oranında yükselmiş ve iyi bir performans sergilemiştir.

Şirketin 2014 yılında ana ortaklık net karı 2013 yılına göre %74 oranında artış göstererek 1.601mn TL olmuştur. Faaliyet karındaki yüksek artışa ek olarak faaliyet dışı finansman giderlerindeki azalma da karı desteklemiş ve net dönem karının ciddi oranda armasında önemli etken olmuştur.

Erdemir, 2014 yılında demir cevheri fiyatlarındaki gerilemenin hurda fiyatlarındaki gerilemeden daha hızlı olması sebebiyle oldukça olumlu kar marjları yakalamıştır. Ancak satış fiyatlarında özellikle son çeyrekten itibaren yaşanan düşüşle birlikte önümüzdeki dönemde kar marjlarının daha makul seviyelere gerilemesini beklemekteyiz.

Erdemir'in hedef değerini, yapmış olduğumuz tahminlerdeki düzeltmeler ve piyasa çarpanlarındaki güncellemelere bağlı olarak 15.057mn TL'den 16.672mn TL'ye yükseltirken, hedef hisse fiyatını da 4,30TL'den 4,76TL'ye çıkartıyoruz. Şirket hisse senetleri güncellediğimiz hedef piyasa değerine göre %15 oranında iskontolu işlem görmektedir. Bu nedenle daha önce "EKLE" önerisinde bulunduğumuz şirket hisseleri için önerimizi koruyor ve hedef hisse fiyatını da 4,76TL olarak güncelliyoruz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)