E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir hamle de Çin'den! ABD'den o ürünleri alabilir---

Bir hamle de Çin'den! ABD'den o ürünleri alabilir

Bir hamle de Çin'den! ABD'den o ürünleri alabilir
12 Eylül 2019 - 09:10 borsagundem.com

Çin iyi niyet göstergesi olarak ticaret görüşmeleri öncesi ABD'den tarım ürünü ithal etmeyi değerlendiriyor

Bloomberg’in konuya yakın kaynaklara dayandırdığı haberine göre, Çin’in iyi niyet göstergesi olarak ABD’li üst düzey temsilciler ile yüz yüze görüşme öncesinde bazı şirketlere ABD’den ürün almaları konusunda izin verebileceği belirtildi.

Kaynakların belirtriğine göre, Çin alımları henüz gerçekleştirmemiş ve hacmine henüz karar vermemiş olsa da   soya fasulyesi ve domuz etini de içerek tarımsal ürünlerin ithalatına izin vermeyi değerlendiriyor.

Çin Ağustos ayında ABD ile görüşmelerin tıkanmasıyla tarımsal ürün alımını durdurmuştu.

ABD Başkanı Donald Trump’ın da Twitter üzerinden yaptığı açıklama ile 250 milyar dolarlık ürüne uygulanan yüzde 25 ek gümrük vergisinin yüzde 30’a çıkarılmasının devreye giriş tarihinin iki hafta ertelenmesi, iki tarafın da yaklaşan  görüşmeler için daha daha gönüllü olabileceği şeklinde yorumlanıyor.

Önceki gün ise Çin geçen sene yüzde 25 ek vergi uygulanmasına karar verdiği geniş yelpazedeki bazı ABD ürünlerine soya fasulyesi ve domuz eti gibi temel tarımsal ürünleri dahil etmeden ticaret savaşının negatif etkilerini azaltmak için muafiyet getirmişti. 

ABD Başkanı Donald Trump ise görüşmeler öncesinde 250 milyar dolarlık Çin ürününe uygulanan yüzde 25 ek gümrük vergisinin yüzde 30'a çıkarılmasını 1 Ekim'den 15 Ekim'e olmak üzere iki hafta süreyle erteledi. 

Trump'tan Çin'e iyi niyet göstergesi: Ek tarifeleri erteledi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)