E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış PiyasalarBir halka arz daha geliyor---

Bir halka arz daha geliyor

Bir halka arz daha geliyor
21 Haziran 2013 - 07:18 borsagundem.com

King.com, halka arz için ilk adımını attı

Facebook’un en popüler oyunlarından biri olan ‘Candy Crush’ Saga’nın yapımcısı King.com, halka arz için ilk adımını attı. Wall Street Journal’ın şirket çalışanlarından aldığı bilgiye göre King.com, halka arza hazırlanmak için JPMorgan, Credit Suisse ve Bank of America ile anlaştı. Şirketin değerlemesi ve halka arz oranı ise henüz paylaşılmadı.
45 MİLYON KULLANICI
King.com’un en popüler oyunları arasında Facebook üzerinden oynanan Cany Crush Saga bulunuyor. 45 milyondan fazla aktif kullanıcısı bulunan Candy Crush Saga’nın akıllı telefon uygulaması en popüler oyunlar arasında yer alıyor. Oyunun Android uygulaması 50 milyondan fazla indirilirken, iPhone uygulaması App Store’da en çok indirilenler arasında bulunuyor.
AÇILAN ERİYOR
Zynga’dan ardından halka açılan ikinci sosyal oyun şirketi olacak King.com’un halka açılması sosyal oyun sektörü açısından önemli bir hamle olarak görülüyor. Ancak FarmVille’in yapımcısı Zynga’nın borsada yüzde 70 civarında değer kaybetmesi tartışmalara yol açan etkenler arasında bulunuyor. 2011 yılında 7 milyar dolar piyasa değeriyle halka açılan Zynga’nın, bugünkü değeri 2.2 milyar dolara kadar gerilemişti.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)