E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBir günde 1,14 milyar dolar buhar oldu---

Bir günde 1,14 milyar dolar buhar oldu

Bir günde 1,14 milyar dolar buhar oldu
14 Aralık 2022 - 21:11 borsagundem.com

FTX'in çöküşünün ardından kripto para borsası Binance'ta 1 günde 1,14 milyar dolarlık para çekme işlemi gerçekleşti

FTX'in çöküşünün ardından Kripto tedirginliği yayılırken dünyanın en büyük kripto borsası Binance bir günde 1 milyar dolarlık kaçışa sahne oldu.

Dünyanın en büyük kripto para borsası dijital paralara yönelik güven kriziyle mücadele edip ABD'deki soruşturmalara da dahil olacağından çekinirken yatırımcılar Binance'den 1 milyar dolardan fazla para çekti.

Binance'in CEO'su Changpeng Zhao, kullanıcıların varlıklarını pazar yerinden kaldırmaya devam etmeleri nedeniyle borsanın salı günü 1,14 milyar dolarlık net para çekme işlemi yaşadığını söyledi.

Haftalık kayıp 4 milyar dolara dayandı

Blockchain araştırma grubu Nansen tarafından yapılan bir analize göre, yedi gün boyunca net para çekme işlemleri 3,6 milyar doları aştı.

Fon çıkışları, sektördeki en büyük şirketlerden biri olan FTX'in geçen ayki çöküşünden bu yana kripto piyasaları etrafında dönen gerginliğin altını çizdi. FTX'in kurucusu Sam Bankman-Fried salı günü ABD'de dolandırıcılıkla suçlandı.

Nansen, hızlı para çekme işlemlerinin, dijital varlık piyasasının popüler tokenlerin değerinin düştüğünü gören benzeri görülmemiş bir piyasa çöküşüne karıştığı haziran ayından bu yana en büyüğü olduğunu söyledi.

Zhao Twitter'da yaptığı açıklamada "Bazı günler net para çekme işlemlerimiz oluyor; bazı günler ise net para yatırma işlemlerimiz oluyor" dedi.

Kripto piyasalarında rekor çıkış

Yatırımcılar, varlıklarının güvenliğiyle ilgili endişeler nedeniyle geçtiğimiz ay kripto borsalarından rekor düzeyde para çekti. Binance gibi kripto borsaları, bir ticaret mekanı sunmanın yanı sıra müşterilerin varlıklarının velayetini de alıyor.

Binance, 60 milyar dolardan fazla varlığa ve para çekme işlemlerini gerçekleştirmek için yeterli fona sahip olduğunu söyledi. Ancak, şirketin açıklamaları yükümlülüklerini içermiyor ve bu da mali sağlığını tespit etmeyi zorlaştırıyor. Binance  Financial Times'a tüm müşteri mevduatlarının ilgili varlıklarla desteklendiğini ve sermaye yapısının borçsuz olduğunu söyledi.

Binance ile ilgili endişeler, pazartesi Reuters tarafından yayınlanan ve Binance'in ABD'de kara para aklama ve yaptırım yasalarını ele alması nedeniyle cezai bir soruşturmayla karşı karşıya olduğunu bildiren bir raporun ardından bu hafta yoğunlaştı. Binance, herhangi bir ABD soruşturması hakkında yorum yapmanın uygun olmayacağını duyurdu.

Avrupa’nın 400 milyar doları teknolojiyle buhar oldu

 

7,4 trilyon dolar nasıl buhar oldu?

 

Kripto yatırımcılarının 4'te üçü kaybetti: 2,2 trilyon dolar buhar oldu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Haşim Kumbasar14 Aralık 2022 23:47

    Uzun uzun analiz kasan kısa yoldan köşe dönücü ergenler uzun süredir yok ortalarda cok şükür…Yok aslında altın gümüş gibi fiziksel somut birseymis, yok soguk cuzdanda muhafaza ediliyormus, yok coin madenciligi ile maden çıkarır gibi üretiliyormuş bla bla… Hepsi 0 ve 1 lerden oluşan sanal dünya, buraya para gomüyorsaniz, o paranın uzay boşluğunda sıfırlanacağına da göz önüne alacaksın. Bu çılgınlıkta kazanan tabiki oldu, ama herseyini kaybeden daha cok oldu.

  • Gümüş altın14 Aralık 2022 22:05

    Dipte olan gümüş ve altın bu sişmiş olan türk borsasında riskli olan yurt disi borsalarına göre en iyi alternatif

  • Numan14 Aralık 2022 21:50

    Güzelim altın gümüş dururken kumar kriptolar enflasyondan dolayı dolara ilk alternatif gümüş para basilmali bastıkları dolarları buhar edecekler kripto paralarla

  • Mucise Reis : )14 Aralık 2022 21:35

    çok fazla karşılıksız paralar basıldı her devlet bastı ve basıyor paraları.. bir yerde yanması lazım... tek bir kaç noktada yanar ise paralar o zaman çöküş olur... herkese pay edelim herkes birikimini oransal olarak yüzde 5 - 10 - 20 - vb yaksın ama yaşantısı hayatı kurtarılabilir olsun... o bakımdan bu yanmalar ne ilk nede son.. kimi altında yakacak, kimi borsada, kimi alternatif kaldıraçlarda, kim reel sektörde batacak vb. vb.