E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaEmlakBir evi 3 kişiye sattılar!---

Bir evi 3 kişiye sattılar!

Bir evi 3 kişiye sattılar!
02 Ağustos 2013 - 13:23 borsagundem.com

Bir inşaat firmasında, aynı dairelerin birçok kişiye satıldığı ve 5 milyon TL tutarında dolandırıcılık yapıldığı iddiasıyla 15 kişi gözaltına alındı

Konya'da bir inşaat firmasının yeni yaptığı daireleri, aynı anda birden çok kişiye satarak 5 milyon lira dolandırdığı iddiasıyla, 4 ilde 15 kişi gözaltına alındı.
Bir inşaat firmasının yaptığı birçok daireyi birden fazla kişiye sattığı bilgisine ulaşan İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri, 2005 yılında kurulan firmanın 100'ün üzerinde daire inşa ettiğini, ancak evlerin sahiplerine teslim edilmediğini belirledi.
Firmanın yaptığı bir dairenin 3 kişiye birden satıldığını belirleyen polis, şirket sahibi Abdullah K'nın sürekli inşaat şirketinin ismini değiştirerek yeni şirketler kurduğunu tespit etti. Polis, örgüt lideri olduğu iddia edilen Abdullah K'nin de aralarında bulunduğu 5 kişiyi Ankara'da, Konya sorumlusu ve örgüt lider yardımcısı olduğu öne sürülen İbrahim B. ile 7 kişiyi Konya'da, 2 kişiyi de İzmir ve Kocaeli'nde yakaladı.
Şüphelilerin ev sahibi olmak isteyen kişilerin senetleri ödemelerine rağmen, bu senetleri başka firmalara vererek kullandıkları iddia edildi. Mağdur olan 50 kişinin polise başvurduğu belirtilirken, haksız yollarla elde edilen para miktarının 5 milyon lirayı bulduğu öğrenildi. Başlatılan soruşturma sürdürülüyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)