E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaMakro Ekonomi'Bir emare çıkarsa soruşturma açılır'---

'Bir emare çıkarsa soruşturma açılır'

'Bir emare çıkarsa soruşturma açılır'
14 Temmuz 2016 - 06:24 borsagundem.com

Maliye Bakanı Naci Ağbal, “dördüncü varlık barışı” olarak bilinen ve Meclis’te görüşmeleri başlayan Yatırım Ortamının İyileştirilmesi Tasarısında “soruşturma şartlarına” ilişkin ayrıntıları açıkladı

Tasarıdaki “Sırf bu nedenle” ifadesinin önemli bir sınırlama getirdiğini vurgulayan Ağbal, “Bu bildirim dışında herhangi bir şekilde soruşturma, kovuşturma, araştırma, inceleme yapılmasını gerektiren bir bilgi, bir bulgu, bir delil, bir emare, bir gerekçe varsa, bu yasa çerçevesinde dahi olsa o getirilen para nedeniyle hakkında araştırma da soruşturma da yapılacak” dedi.

BEŞ ÜLKE YAPTI

İkisi geçici olmak üzere 79 maddede 18 kanunu değiştiren torba tasarının Genel Kurul’da görüşülmesine önceki gece başlandı. Ağbal, “Avrupa Birliği ülkelerinden İtalya, Fransa, İngiltere, İspanya’da varlık barışı düzenlemeleri oldu. Bunda garipsenecek bir durum yok ve Türkiye de diğer ülkelerin yaptığı gibi kendi vatandaşlarının yurtdışındaki kazançlarını, varlıklarını Türkiye’ye getirmelerini teşvik etmek üzere yasal düzenleme yapıyor. Daha iki gün önce Endonezya’da parlamentodan geçirdi.” Ağbal yasada ‘Bu madde kapsamından yararlanarak bildirim veya beyanda bulunanlar ile bunların kanuni temsilcileri hakkında sırf bu beyanın yapılmış olmasından dolayı soruşturma, araştırma yapılamaz’ denildiğini vurgulayarak “Bu bildirim dışında bir bilgi, bir bulgu, bir emare, bir gerekçe varsa bu düzenleme hiçbir şekilde koruma getirmiyor” dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)