E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir din adamı 40 bin kişiye virüs bulaştırmış olabilir---

Bir din adamı 40 bin kişiye virüs bulaştırmış olabilir

Bir din adamı 40 bin kişiye virüs bulaştırmış olabilir
28 Mart 2020 - 15:20 borsagundem.com

Hindistan'ın Pencap eyaletinde 20 köyden 40 bine yakın kişi korona virüs karantinasına alındı. Tüm bu kişilere virüsü tek bir kişinin bulaştırmış olabileceği bildiriliyor.

70 yaşındaki Baldev Singh adlı erkek din adamı korona virüsün neden olduğu Kovid-19 hastalığı sonucu hayatını kaybetmişti. BBC'ye konuşan yetkililer, din adamının, İtalya ve Almanya gezileri sonrası kendisini karantinaya alması yönündeki tavsiyelere uymadığını söyledi.

Baldev Singh ölümünden kısa süre önce Sihlerin öne gelen festivallarinden Hola Mohalla'ya katılmıştı. 6 gün süren festivale her gün yaklaşık 10 bin kişi katılıyor. Singh'in ölümü sonrası, akrabalarından 19'unun korona virüs testleri pozitif çıkmıştı.

Amerikan Johns Hopkins Üniversitesi'nin verilerine göre Hindistan'da şu ana kadar tespit edilen korona virüs vakalarının sayısı 887. Kovid-19 hastalığı sonucu yaşamını yitirenlerin sayısı ise 20. Ancak uzmanlar, yaklaşık 1 milyar 300 milyon nüfuslu ülkede bu sayıların çok daha fazla olabileceğini söylüyor.

Hindistan dünyada halen en az korona virüs testi yapılan ülkelerden biri.

Ülkede hükümet hafta içi 21 gün sokağa çıkma yasağı ilan etmişti. Hindistan'da halk bu süreçte sadece kısa süreliğine dışarı çıkarak gıda ve ilaç satın alabilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (24)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Türk.29 Mart 2020 13:48

    İslâm şeriatına saldıran nasipsiz kalbi kara zavallılar keşke sizde Müslüman olup Allah a iman etseydiniz. Allah ım sen bizi affet içimizdeki akilsizlar yüzünden bizide helak etme. Amin.

  • ZEYREK ZEMHERİ29 Mart 2020 11:59

    Hindistan lılara bir şey olmaz.onlar inek sidiği içiyorlarmış yani ilacını bulmuşlar.onlar organik besleniyorlar.yedikleri içtikleri şeylerin içinde hiç katkı ve ilaç maddesi yoktur.hepsi organik ve dogalmış.

  • H29 Mart 2020 14:37

    Deve sidiği içenlere ne dersin

  • Hesapsız29 Mart 2020 11:59

    İnsanların seçme hakkı olmalı!

  • &&&& ^^^^ &&&&28 Mart 2020 23:44

    BENCE HİNDİSTAN IN NUFUSU TEHLİKELİ ŞEKİLDE ARTMAKTADIR.O YÜZDEN HİNDİSTAN IN NUFUSUNU ÜST AKIL ZAMAN İÇİNDE AZALTACAKLAR VE 150 MİLYONA İNDİRECEKLERİNİ DÜŞÜNMEKTEYİM.

  • thor28 Mart 2020 23:30

    çocuğu olmayanlar zırvalamasın.Bekarlar hiç yazmasın çocuk konusunda.Allahın embesilleri milletin evladını siz mi besleyeceksiniz.Amerikalılara bir bakın 3, 5 ,7,10çocukları var.Çiftçi biraderlere bir bakın dmax te.

  • borsaci28 Mart 2020 18:28

    sopa var sokaga cikana, virus fazla yayilmaz, cabuk biter hindistanda

  • bir yorum.28 Mart 2020 17:41

    işte durmadan çocuk yapıp duruyorlar sonra doğru dürüst sağlık yok iş yok eş yok aş yok halkın çok büyük çoğunluğu periperişan bizdede 3 çocuk yapın diyorlar benim kardeşim işsiz bee valla evlenecekti işsiz olduğundan dolayı evlenme işide son anda bozuldu tabii bizim yaptığımız 20 bin lirada buhar oldu gitti. DÜNYANIN SAĞLIĞI İÇİN ÇOK ÇOCUK YAPMAKTAN TÜM ÜLKELERİN VAZGEÇMESİ LAZIM AKSİ TAKDİRDE BU DÜNYAYI SAVAŞLAR KAOSLAR PERİPERİŞANLIK BEKLİYOR . hayvanların bitkilerin bile türleri tükeniyor.Balıkların nesli tükeniyor olan balıkların çoğunda da ağır metaller var yesen bir türlü yemesen bir türlü . Artık anlayın dünyanın nüfusunun gelecek 50 yıl içinde 1/3 oranında azlaltılması 100 yıl içindede yarı yarıya azaltılması gerekiyor. Yoksa birileri böyle virüs bulup insanlar ölsün diye yayacaklar bakın etkilenenlerin çok büyük bir kısmı yaşlılar.Yani geriden gelen nüfusu dizginleyeceğine yaşlıları kasten öldürüyorlar DÜNYA ARTIK ÇOK ÇOCUK YAPMA  

  • İki yorum 29 Mart 2020 14:03

    Dünya den buna bakma,çocuğa yapmaya devam.

  • thor28 Mart 2020 23:26

    saçma sapan uzun uzadıya yazmışsın.milleti kısırlaştırdılar da ne oldu.Ülkemiz 4 milyon Arap gelri gelmez azınlığa düşeceğiz.Kürdü almış yürümüş.Zengin olanlara bir bakın hep fakir fukara çocukları.Sizin yüreksizler ve dar beyinliler bu ülkeyi iyice kısırlaştırdı.Çocuklarımız arkadaş bulamıyor.Kendilerine güvenleri yok.Bizim köyün çobanlarının çocukları milyonlarla oynuyor.

  • din gereksizdir28 Mart 2020 17:40

    Ya nedir çektiğimiz bu dinciler yüzünden. Her ülkenin dincileri kadar tehlikeli virüs yoktur. Bilimden akıldan yoksun olanlar ancak duayla sabırla insanları uyutup götürürler malı. Din zaten bir afyondur. Dinler gereksiz doğma fikirlerden ibarettir bilime ve akla aykırıdır.

  • Ya sen29 Mart 2020 14:07

    Sen çok gereklisin herhalde kendini böyle görüyorsun,sen olmasan da olur zaten bundan 70 80 sene önce sen yoktun şimdi güya varsın da ne boka yarıyorsun emin ol bi 70 80 sene sonra yine olmayacaksın o zaman göreceksin anyayi konyayı,not.: bunları görürken de gözlüğe ihtiyaç duymayacaksın..

  • Türk.29 Mart 2020 13:51

    Ne kadar acizsin hiç dusundunmu. Hiç akıl ettin mi yobaz kara cahil. Hadi bilimini konuşturda kurtar insanları bak fırsat ayağına geldi hadi bul çaresini. Okumadan öğrenmeden kendi kendini ele veren cahil.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Mart 2020 12:40

    asıl cahil sensin din düşmanı.kafirler(İtalyanlar, ABD,ler, Fransızlar Çin liler, İngiliz ler)  ümre yemi , cami yemi gidiyorlar bir cahil bire gafil bire ALLAH düşmanı binlerce insanı telef oldu neden onlara laz söylemezsin.bugün milyon dolarları olan ve en iyi hayat tazrı olan en iyi yiyeceği yiyen ünlüler ve doktor  prefösürler hastalanıyor niye bunları kör gözün görmüyor.bu virüsü abd ve israil in çıkartığı yeni bir dünya düzeni kurmak için düğmeye bastığı tv lerde bar barğırarak söylenmekte sen bunlarıda izlemedinmi.bu virüs ancak ve ancak abd ve israil amaçlarına ne zaman ulaşırlar ise işte o zaman bitecektir.umarım yüce ALLAH dan din düşmanlarım amaçlarına ulaşamadan virüsü yerler.

  • &&&& ^^^^ &&&&29 Mart 2020 12:01

    ulan ALLAH sız Kitapsız isen sen bizim dinimize neden karışıyorsun.senin kim olduğu hangi mezhepden olduğunu gayet iyi biliyoruz.umarım virüse yakalanır kökün kurur.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU29 Mart 2020 12:00

    asıl cahil sensin din düşmanı.kafirler(İtalyanlar, ABD,ler, Fransızlar Çin liler, İngiliz ler)  ümre yemi , cami yemi gidiyorlar bir cahil bire gafil bire ALLAH düşmanı binlerce insanı telef oldu neden onlara laz söylemezsin.bugün milyon dolarları olan ve en iyi hayat tazrı olan en iyi yiyeceği yiyen ünlüler ve doktor  prefösürler hastalanıyor niye bunları kör gözün görmüyor.bu virüsü abd ve israil in çıkartığı yeni bir dünya düzeni kurmak için düğmeye bastığı tv lerde bar barğırarak söylenmekte sen bunlarıda izlemedinmi.bu virüs ancak ve ancak abd ve israil amaçlarına ne zaman ulaşırlar ise işte o zaman bitecektir.umarım yüce ALLAH dan din düşmanlarım amaçlarına ulaşamadan virüsü yerler.

  • *** ? ***28 Mart 2020 23:42

    SEN GALİBA ATEİSSİN BİZİM DİNİMİZE NEDEN KÖPEK GİBİ HAVLAMISSIN ANLAMIYORUM.

  • ZOROĞLU28 Mart 2020 23:40

    DANGALAK..

  • Erol g.28 Mart 2020 17:18

    HER GÜN ÇAĞRI YAPMAK KURAN'A AYKIRI KURAN CUMA GÜNÜ YAPILAN ÇAĞRIYA UYUN DİYOR Muhterem cemaat safları sıklaştırın diyerek DİP dibe omuz omuza ibadete zorlamak SAĞLIĞIMIZA AYKIRIDIR

  • beyin cimnastiği28 Mart 2020 16:01

    Arkadaslar bu virüs Allahın yarattığı mı insanların vahşiliklerini cezalandırmak için yoksa labor virüsü mü ? Senaryolar analizler paylaşalim biraz beyin cimnastiği yapalım

  • akıl29 Mart 2020 09:58

    işimiz gücümüz senaryo yazmak çok severiz kahvehane muhabbetini...

  • Misafir28 Mart 2020 23:14

    Herşeyin sahibi allahtır dünya ve insanlar adeletsizligin cezasını cekiyor Allah dilemedimi yaprak dalından düşmez nasılki nemrutu bir sinekle kendi kafasını duvarlara vura vura öldüyse şimdide insanlar bir vürüsle baş edemiyor sen bu ilim bilimi boşver Allah zaten izin verirse ilaçta aşıda bulunur

  • Erayn28 Mart 2020 17:42

    Ne allahın işi ya allahın bundan haberi var mı bakalım. Biyolojik silah işte sen hiç analizleri takip etmiyor musun kardeşim neyi hedefledikleri belli yani.

  • Bika28 Mart 2020 16:49

    Bilim adamlarına bırakalım, bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olanlar beyinlerini yakmasın.