E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-Magazin​Bir can simidine yedi arkadaş tutunduk---

​Bir can simidine yedi arkadaş tutunduk

​Bir can simidine yedi arkadaş tutunduk
30 Aralık 2014 - 01:40 borsagundem.com

Adriyatik'te batan Türk yük gemisinden kurtulmayı başaran mürettebat Ethem Kibar bir can simidine yedi arkadaş tutunarak mücadele verdiklerini söyledi

İtalya'nın Ravenna Limanı açıklarında, Belize bandıralı gemiyle çarpıştıktan sonra batan Türk yük gemisinin kurtarılan mürettebatından İbrahim Ethem Kibar, "2 saat boyunca soğuk dalgaların içinde bir can simidine yedi arkadaş tutunarak mücadele verdik" dedi.

Ravenna Santa Maria delle Croci Hastanesindeki tedavisinin ardından taburcu edilen İbrahim Ethem Kibar, kaza anını ve sonrasında yaşadıklarını AA muhabirine anlattı. 

Kibar, Raverna Limanı’na 3 mil kala bir geminin iskele tarafından çok şiddetli bir şekilde gemilerine çarptığını belirterek şunları söyledi:

“Dalgaların 3-4 metre olması sebebiyle 5 dakikada su alıp batmaya başladığımızı hissettik. Kaptanımızın talimatıyla toplanma merkezinde toplandıktan sonra kimsenin telsizlerimize cevap vermediğini ve karışık bir ortama düştüğümüzü anladık. Suyun son kata kadar yükseldiğini hissedince çok yapılacak bir şey olmadığı için denizin soğuk sularına atlamaya karar verdik. 2 saat boyunca soğuk dalgaların içinde bir can simidine yedi arkadaş tutunarak mücadele verdik. Son nefesini yanımızda veren arkadaşlarımız oldu. Sonunda hepimiz tatlı bir uykuya geçerken son anda pilot teknesinin işaretini gördük. Bazılarımızı içeri çektiler fakat teknenin yarattığı dalgalar dolayısıyla bazı arkadaşlarımızın suyun içine daldığını hissettik. Daha sonra onlara ulaşamadık. 4 arkadaşımız kayboldu iki arkadaşımız da vefat etti. Batmadan önce çarpan gemiden telsizle yardım istedik Bizim radarımıza düştüğü esnada köprü üzerindeydik onlara çağrı işareti de gönderdik ama yanıt alamadık. Bizi duysalar kurtarma şansımız vardı."

Ravenna Sahil Güvenlik Komutanlığını ziyaret ederek bilgi alan Türkiye'nin Milano Başkonsolosu Aylin Sekizkök de 4 denizcinin halen kayıp olduğunu bildirdi. 



Sabah Sahil Güvenlik Komutanlığına gittiklerini belirten Sekizkök, şunları kaydetti:

"Kurtarma çalışmaları devam ediyor. İki helikopter, Rimini ve Raverna limanlarından gemiler ve ayrıca karadan da arama çalışmaları yapılıyor. 2 denizcimizin cenazeleri burada onları en kısa zamanda Türkiye’ye nakletmek için çalışmalarımız sürüyor. Hastanede 5 denizcimiz var. 2 tanesi taburcu edildi. 1 tanesi akşam üzeri edilecek. Taburcu edilen denizcilerimizi de en kısa sürede Türkiye’ye göndereceğiz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)