E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBir Ayasofya açıklaması da Rusya'dan---

Bir Ayasofya açıklaması da Rusya'dan

Bir Ayasofya açıklaması da Rusya'dan
02 Temmuz 2020 - 23:43 borsagundem.com

Zaharova, "Ayasofya hakkındaki tüm kararların dengeli olmasını, sorunun inanlar için yüksek hassasiyeti, bilinen dinler arası bağlamı ve UNESCO yönetimi alanında mevcut uluslararası düzenlemelerin dikkate almasını bekliyoruz" dedi

Rusya Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Mariya Zaharova, Ayasofya'nın tekrar ibadete açılması gündemine ilişkin açıklamada bulundu.

Zaharova, Sputnik’e açıklamasında Ayasofya ile ilgili durumu yakından takip ettiklerini belirterek, "Bilindiği gibi bu kilise, karmaşık bir tarihe sahip Bizans mimarisinin eşsiz bir örneği. Halihazırda İstanbul’un başlıca anıtlarından biri ve her yıl Rusya dahil dünyanın her yerinden çok sayıda turist tarafından ziyaret ediliyor" ifadelerini kullandı.

Son zamanlarda Türkiye'de Ayasofya'nın tekrar ibadete açılmasıyla ilgili tartışmaların etkinleştiğini gözlemlediklerini dile getiren Zaharova, "Prensip olarak, bu kilisenin evrensel bir miras olarak olağanüstü kültürel ve tarihi öneminden hareket ediyoruz. Ayasofya, UNESCO dünya miras listesinde yer alıyor ve biz, güvenliğin ve erişebilme özelliğinin korunması dahil bu statüsüyle ilgili tüm taleplere uyulacağından hareket ediyoruz" dedi.

Zaharova, "Bu sıra dışı anıtın statüsüne ilişkin tüm kararların dengeli olmasını, bu sorunun inananlar için yüksek hassasiyeti, bilinen dinler arası bağlamı ve UNESCO Dünya Mirası anıtlarının yönetimi alanında mevcut uluslararası yasal düzenlemelerin dikkate alınmasını bekliyoruz" diye ekledi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mehmet03 Temmuz 2020 09:29

    Ayasofya cami olması ve ibadete açılması, Türkiye'nin eski Türkiye olmadığının bir ispatıdır.  artık  "global ölçekte güç denge algısı" güncellenmelidir. 

  • Bir yorum03 Temmuz 2020 08:57

    Atatürk öyle karar vermiş diye şimdi de öyle kalmalı  demek tam bir ahmaklıktır.   Kemal Atatürk zamanın şartlarına göre öyle uygun görmüş sanayi ekonomi teknoloji gibi konularda  küllerinden doğmuş bir Ülkenin elbette  batıya ihtiyacı vardı!   Köprünün altından çok sular aktı çok şey değişti!  Ama bu batının alçaklığı hiç değişmedi sen adama en zor zamanında tıbbi yardım gönder bunlar Türkiye ye gitme  diye reklam yapar.  pkk ya açık destek verir Kıbrıs ta Türk ü yok sayar. Dolayısı ile bu soytarılara yaranmak zorunda  değiliz!   Kemalist görünümlü şaklabanlara duyurulur.

  • misafir03 Temmuz 2020 08:27

    Ayasofya tekrar ibadete açılıp, İstanbul'da tekrar başkent olduktan sonra ikinci fetih gerçekleşecek. Ama ben bu tarihin 2023 yılında olmasını bekliyorum.

  • Tufan03 Temmuz 2020 08:02

    Zamanında kapatanların kimleri memnun ettiği ortada. Ne kadar gavur varsa Ayasofyanın Müslümanların ibadet etmesine kapatılmasına alkış tuttu. Sorsan milliyetçi olanlar her yaptıklarıyla 1000 senelik düşmanlarımızı memnun ettiler.

  • Vatandaş 03 Temmuz 2020 00:26

    Cehalaleti sefaleti yayma ordusu Atatürk ün ileri görüşüyle birkez daha yüzleşti. Taşta keramet yok yeryüzü ibadethane içinde olana, mantaliteyi yıkıp imamı protesto edip dışarda namaz kılan Kaynarcalılara helal olsun. Milli eğitimden fazla gideri olan Diyanet işlerimiz var.

  • Fatih03 Temmuz 2020 05:01

    Ecdadin fermani var acilmali.

  • Vatandaş Ceyn 03 Temmuz 2020 03:44

    Sen hangi ülkenin vatandaşısın ? Dur tahmin edeyim ... Pensilvanya kırsalının mı? Seni kripto seniiii

  • Vb03 Temmuz 2020 01:07

    yazar bu metinde gavurlar haklı mı demek istedi ? ben de onlardanım mı demek istedi ? her halukarda Türkler haksız mı demek istedi ?  yoksa hepsi mi ?  lafa gelince memleketin bir çakıl taşını vermeyiz , icraata gelince , memleketin gözbebeği İstanbul'un gözbebeği Ayasofya'ya başkalarının müdahil olmasına ses çıkarmaz , bu gafletini/ihanetini gizlemek için de taşta keramet yok falan filan.....değil Ayasofya , memleketteki bir gecekonduya bile GAVURLAR KARIŞAMAZ ......... sıkıyorsa refarandum yapalım , halk ne istiyormuş görelim

  • Vb03 Temmuz 2020 00:20

    karıyı görüyon mu , her cümleye "bu kilise" diye başlıyor, taviz veriyor mu vermiyor , bizde kendinden emin olmayan mı ararsın , cami dememek için kıvranan mı ararsın , ihtiyaç yok diyen mi ararsın ........ gavurların avukatlığını yapan yerli gavurlar ve münafıklardan çok var....