E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBioNTech hisselerinde patent düşüşü---

BioNTech hisselerinde patent düşüşü

BioNTech hisselerinde patent düşüşü
06 Mayıs 2021 - 15:18 borsagundem.com

Avrupa Birliği'nin ABD'den gelen Covid-19 aşılarında fikri mülkiyet haklarını geçici olarak gevşetme önerine destek sinyali vermesinin ardından Uğur Şahin'in kurucu ortağı ve CEO'su olduğu BioNTech hisselerinde günlük kayıp yüzde 17'yi aştı.

Dünya genelinde Covid-19 aşılarında fikri mülkiyet haklarının kaldırılması yönünde talepler artarken, ABD’de Joe Biden yönetiminin bu talebe destek vereceğini açıklamasıyla süreç yeni bir boyut kazandı.

Avrupa Komisyonu Başkanı Ursula von der Leyen, 27 üyeli Avrupa Birliği'nin ABD'nin önerisini konuşmaya hazır olduğunu söyledi

“ABD'nin Covid-19 aşılarındaki fikri mülkiyet korumasından feragat edilmesi önerisinin krizi çözmeye nasıl yardımcı olabileceğini tartışmaya hazırız” diyen von der Leyen, “Ancak kısa vadede tüm aşı üreticisi ülkeleri ihracata izin vermeye ve tedarik zincirlerini bozan önlemleri kaldırmaya çağırıyoruz” ifadelerini kullandı.

BIONTECH VE MODERNA HİSSELERİNDE SERT DÜŞÜŞ

ABD'li Pfizer ile birlikte Covid-19 aşısını geliştirip üreten ve bu yıl 26 milyar dolarlık satış geliri hedefleyen Almanya merkezli BioNTech hisseleri, Ursula von der Leyen'in açıklamasının ardından sert değer kaybederken, BioNTech gibi aşı geliştiren Moderna şirketinin de borsadaki hisselerini sarstı.

Türk bilim insanı Uğur Şahin'in CEO olarak görev yaptığı ve kurucu ortağı olduğu BioNTech’in hisselerinde değer kaybı bir ara yüzde 17'yi aştı.

TCMB net uluslararası rezervleri arttı

Merkez Bankası resmi rezerv varlıkları azaldı

Merkez Bankası brüt döviz rezervleri azaldı

Yerli yatırımcı döviz sattı

Yabancı hisse almaya devam ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • insanoğlu soyu tehlikede.06 Mayıs 2021 18:52

    kurselciler dunyayı koleleştırme peişinde ınamayın bunlara .hepsı plandemıbunlar.ne aşı 100 yıldır ADS asısı bulunamamıs ne aşısı bu hıkayeden teyyare bu..

  • Yorum06 Mayıs 2021 18:50

    Veya tüm dünya ülkeleri birleşsin adama versin Bi 2 3 trilyon dolar o da paylaşsın öyle yok bedeva ya köftee

  • Yorum06 Mayıs 2021 18:46

    He bu adamdan patentini paylaş diyeyenler uçuk kaçık fiyatlarda satılan bir dünya ilaç var kanser ilaçları vb önce o ilaç firmaları patentlerini tüm dünya ile paylaşsın öyle yok bedeva ya köfte tüm dünyadaki ilaç firmaları ellerindeki tüm ilaç ve kozmetik patentlerini paylaşırsa belki o da belki paylaşabilir