E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinlerce insan Myanmar’da sokağa döküldü---

Binlerce insan Myanmar’da sokağa döküldü

Binlerce insan Myanmar’da sokağa döküldü
07 Şubat 2021 - 12:16 borsagundem.com

Geçen hafta yaşanan askeri darbe sonrasında Myanmar'da tansiyon yüksek. Bugün on binlerce insan askeri darbe karşıtı yürüyüş gerçekleştirdi. Reuters, silah sesleri duyulduğunu aktarırken göstericiler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandı

Myanmar, 2007’deki Safran Devrimi’nden beri en kalabalık protesto gösterilerini yaşıyor…

Geçen hafta meydana gelen askeri darbe ile birlikte seçilmiş lider Aung San Suu Kyi’nin görevden alınarak gözaltına alınmasının ardından bugün on binlerce gösterici sokaklara döküldü.

Cumartesi günü yaşanan gösterilerin devamı niteliğindeki kalabalık ülkenin ticari başkenti Yangon’da yürüdü. Aung San Suu Kyi’nin serbest bırakılmasını isteyen göstericiler, “Askeri darbe istemiyoruz! Demokrasi istiyoruz” sloganları attı.

Reuters haber ajansı, göstericiler ile güvenlik güçleri arasında arbede yaşandığını aktarırken ülkenin diğer bölgelerinde de protestoların devam ettiği kaydedildi.

Birleşmiş Milletler’in Myanmar Özel Temsilcisi Thomas Andrews, darbenin ardından 160 kişinin gözaltına alındığını duyurdu. Andrews, ordunun internet erişimini kestiğini açıklayarak, “Generaller, vatandaşın direniş hakkını ve dünya ile bağlantısını ortadan kaldırıyor” dedi. Fakat bu açıklamadan bir süre sonra internet bağlantısının geri geldiği duyuruldu.

Bitcoin 50 bin doları görmeli

Çin’de 11 yeni korona vakası kaydedildi

İnternetten 0’dan 100’e Borsa Seminerleri’nde kazandıran sırlar

Hamsi fiyatları av yasağının kalkmasıyla yeniden düştü

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • ALİ HAYDAR TANRIKULU07 Şubat 2021 17:00

    Burada da darbeyi yine abd yaptırdı her ülkede yaptırdığı gibi.bakalım arkasından ne çıkacak.Daha beter olsun şerefsizler milyonlarca müslüman kardeşimizi katlettiler.

  • Nedim07 Şubat 2021 15:40

    Başlarına gelecek var kitapsızların!