E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinlerce Azerbaycanlı gönüllü askerliğe başvurdu---

Binlerce Azerbaycanlı gönüllü askerliğe başvurdu

Binlerce Azerbaycanlı gönüllü askerliğe başvurdu
19 Temmuz 2020 - 16:34 borsagundem.com

Ermenistan-Azerbaycan sınırında çatışmalara ara verilse de gerginlik devam ediyor. Ermenistan'ın, sınırdaki stratejik yükseklikleri ele geçirmek için saldırdığı Azerbaycan mevzilerinden birini görüntüledi

Ermenistan'ın saldırılarının ardından Azerbaycanlılar tek yürek oldu. Ülkenin dört bir yanından Seferberlik ve Askerlik Devlet Hizmeti'ne gönüllü askerlik başvurusu yağdı. Son 2 günde yaklaşık 24 bin Azerbaycanlı, gönüllü asker olmak için başvurdu.

Ermeni mevzileriyle karşı karşıya nöbet tutan Azerbaycan askerleri, muhtemel saldırılara karşılık vermek için tetikte bekliyor. Ermenistan ordusunun top atışları da dahil gerçekleştirdiği saldırıları geri püskürten Azerbaycan askerleri, karşı taraftaki tüm hareketliliği anbean gözetliyor.

Yaşanan en küçük bir hareketlilik, modern silah ve gözlem araçlarıyla donatılan Azerbaycan askerleri tarafından anında komutanlığa iletiliyor. Askerlerin hazırlıklarının ve morallerinin oldukça yüksek olduğu görülüyor. Teçhizat ve ikmal konusunda herhangi bir sorun yaşanmıyor.

"Ermeni güçleri, bir adım bile atamayacak"

Mevzilerini koruyan subaylardan Yüzbaşı Penah Maşıyev, gözetim ve kontrolü güçlendirdiklerini, düşmanın Azerbaycan'a bir adım bile atmasına müsaade etmeyeceklerini söyledi.

Azerbaycan halkının gözünün arkada kalmaması gerektiğini belirten Maşıyev, bu mevzilerde oldukları sürece Ermeni güçlerin bir adım bile atamayacağını vurguladı.

Maşıyev, kardeş ülke Türkiye'den gelen destek mesajlarıyla gururlandıklarını ve morallerinin daha da yükseldiğini kaydetti.

"Türkiye'nin desteğini her dakika hissediyoruz"

Üsteğmen Ülvü Velizade de Ermenistan ordusunun provokasyonunu önlediklerini ve gereken yanıtı misliyle verdiklerini söyledi. Velizade, "Düşmana bir karış bile toprak vermedik, vermeyeceğiz. Kardeşimiz Türkiye'den gelen destek mesajlarını her dakika hissediyoruz." dedi.

Kıdemli Uzman Çavuş Ahmet Ağayev de Azerbaycan ordusunun güçlü olduğunu, halkla ordu arasında güçlü bağ bulunduğunu belirtti.

Ağayev, Azerbaycan'ın toprak bütünlüğü ve egemenliği için savaşmaya her zaman hazır olduklarını vurguladı.

Ermenistan 12 Temmuz'da saldırı girişiminde bulunmuştu

Ermenistan ordusu, 12 Temmuz'da sınırın Tovuz bölgesinde Azerbaycan mevzilerine top atışları da dahil saldırı girişiminde bulunmuş, Azerbaycan ordusunun karşılık vermesi üzerine kayıp vererek geri çekilmişti.

Çatışmada, Azerbaycan ordusundan 1'i üsteğmen 4 asker hayatını kaybetmiş, 4 asker yaralanmıştı.
Sonraki günlerde de devam eden çatışmalarda, Azerbaycan ordusundan 1'i tümgeneral olmak üzere 8 asker şehit olmuştu.

SİHA'larımız, füzelerimiz Azerbaycan'n emrindedir

 

Ermenistan-Azerbaycan sınırındaki çatışmada 21 ölü

 

Ermenistan'dan Azerbaycan sınırına izleme sistemi oluşturma önerisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • olsun20 Temmuz 2020 08:00

    helal olsun

  • BORSACI19 Temmuz 2020 18:33

    ERMENİSTAN İYİ KAŞINIYOR KAŞIMA ZAMANI GELMİŞDİR .AZERBEYCAN DEMEK TÜRKİYE DEMEK ANSIZIN VURMAKTAN BAŞKA ÇARE YOK.

  • Alp19 Temmuz 2020 17:53

    Siz isi  gevsek davraniyorsunuz..3 milyonluk.ERMENIN hakki dan  8 milyonluk  azeri  gelmiyor.. her turlu Imkaniniz var..daha ne..biz arkanizdayiz  valla bilmemde..bizim  en yumsak  boyumuz azeriler  gibi  geliyor  bana..her seyide.. bizden  beklemeyin..sozumude..yanlis  anlamayin...kardeslik..yari.. ciddiyetsizlik  ayri..ulke saldiriya  ugruyor..bakan  bey  makaminda..yok...olmaz..devlet isi  liyakatsizligi  goturmez.

  • ALİ HAYDAR TANRIKULU19 Temmuz 2020 18:17

    bu işi ermenistan yapmıyor ki .bu operesyonları kalleş rusya ve fransa birlikte yapıyorlar.orasıda başka sıkıntımış.tabiki iki devlet bir milletiz.Reis oraya yada bir çözüm bulur.