E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBingöl: 16 yılda 21 bin 800 işçi hayatını kaybetti---

Bingöl: 16 yılda 21 bin 800 işçi hayatını kaybetti

Bingöl: 16 yılda 21 bin 800 işçi hayatını kaybetti
21 Eylül 2018 - 23:33 borsagundem.com

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, son 16 yılda yaşanan işçi ölümleriyle ilgili rapor hazırladı. Bingöl, 2016 yılında en az 90 işçinin öldüğünü 2017 yılında ise 89 işçinin iş yerinde intihar ettiğini söyledi

CHP Parti Meclisi Üyesi ve Ankara Milletvekili Tekin Bingöl, son 16 yılda yaşanan iş cinayetleriyle ilgili bir rapor hazırladı. Bingöl'ün hazırladığı raporda işçi ölümleri, kadın emekçiler ve çocuk işçilere de yer verildi.

Hazırlanan rapora göre, son 16 yılda 21 bin 800 işçi hayatını kaybetti. Bu veriye göre, işçi ölümlerinde Avrupa birincisi olan Türkiye'de günde neredeyse 4 işçi iş cinayetine kurban gidiyor. Raporda, kadın emekçilerin ölüm oranındaki artış dikkat çekiyor. Yüzde 90'dan fazlasının sendikasız, yüzde 75'i ise kayıt dışı çalıştırılan kadın emekçiler güvencesizlik içinde hayatlarını kaybediyor. 2013 yılından 2018 yılının ilk 6 ayına kadar 722 kadın işçi, aynı dönemde 319 çocuk işçi hayatını kaybetti.

İŞÇİ İNTİHARLARI ARTIYOR

Sendika, toplu sözleşme ve grev hakları iş cinayetlerinin önlenmesinde en önemli etken olduğuna dikkat çeken CHP'li Bingöl, "Fakat tüm bu hayati haklar işçi sınıfının elinden alınmış, işçi sağlığı, bir hak olmaktan çıkarılmış, sadece maliyeti arttıran bir konuma getirilmiş halde. İşçiliğin ucuzlatılması için işçiler örgütsüzleştirildi ve işçi sağlığı konusunda gerekli önlemlerin alınıp alınmadığını kontrol etme sürecinde en önemli rolü oynayacak sendikal örgütlenme zayıflatıldı. Tüm bu sebepler her geçen gün iş cinayetlerinin yaşanmasını arttırdı ve emekçiler artık sadece haklarından değil; yaşamlarından da vazgeçen bir yere sürüklendiler" dedi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)