E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBinance cephesinde büyük panik! Yatırımlar durdu---

Binance cephesinde büyük panik! Yatırımlar durdu

Binance cephesinde büyük panik! Yatırımlar durdu
22 Kasım 2022 - 08:54 borsagundem.com

Hiçbir denetime tabi olmayan kripto para borsalarına iflas dalgası devam ediyor.

Kripto para piyasalarında üst üste gelen iflaslar sonrasında dengeler değişiyor. Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance, kripto kredi kuruluşu Genesis'e yatırım yapmayacağını açıkladı. Wall Street Journal'ın haberine göre, kripto kredi şirketi Genesis, müşteri itfalarını askıya alıp 1 milyar dolarlık acil nakit kredi isteyeceğini belirttikten sonra, büyük potansiyel destekçi Binance, “Yatırıma hayır” dedi.

Wall Street Journal'a konuşan bir kaynak Binance'ın Genesis'in iş modeliyle olası bir çıkar çatışması nedeniyle Digital Currency Group'un sahip olduğu kredi şirketine yatırım yapma fırsatını reddetti. Gazetenin haberine göre Genesis, Apollo Global Management'tan da yatırım istedi.

Gizli bir belgeye atıfta bulunan bir rapora göre, Genesis'in sorunları firmanın bağlı borsası Gemini'deki para çekme işlemlerinin ardından başladı, kripto borsası FTX'in çöküşünün ardından şiddetlendi.

Genesis hala tüm seçeneklerini değerlendiriyor ve Binance'in yatırım yapmayı reddetmesine rağmen iflas başvurusunda bulunmak için acelesi yok gibi görünüyor.

Bir Genesis sözcüsü, "Yakın zamanda iflas etme planımız yok. Amacımız, herhangi bir iflas başvurusuna gerek kalmadan mevcut durumu rıza ile çözmektir. Genesis, alacaklılarla yapıcı görüşmeler yapmaya devam ediyor." açıklamasını yaptı.

Kripto para piyasalarında yaşanan bu kaçış Binance gibi kurumları da büyük sıkıntıya sokacak gibi görünüyor.

Likidite sıkıntısı sebebiyle iflasını açıklayan FTX, kripto paraların zincirleme bir şekilde düşmesine yol açmıştı. Dijital varlıklarda aşağı yönlü seyir halen devam ediyor.

Kripto piyasalarda çöküşün başlangıcı Celsius Network’ün likidite krizi yaşararak iflas sürüklenmesiyle başlamıştı. Ülkemizde de çok sayıda borsa kapandı, sahipleri yurtdışına kaçtı. Bir otoriteye tabi olmadıkları için yatırımcılar hakkını bile arayamıyor. Binlerce vatandaşı mağdur eden Thodex ve Vebitcoin'den sonra Bitexnova'da yatırımcılar paralarını çekemediği gündeme geldi. Özellikle böyle bir dönemde yatırımcıların yabancı para borsalarından uzak durması öneriliyor.

Binance Ceo'su: Bitcoin ölmedi!

 

Binance CEO'su: Kripto endüstrisi kurtarma fonuna ilgi büyük

 

Binance, FTT'nin yatırım işlemlerini durdurdu!

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)