E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaKripto ParalarBinance Ceo'su: Bitcoin ölmedi!---

Binance Ceo'su: Bitcoin ölmedi!

Binance Ceo'su: Bitcoin ölmedi!
21 Kasım 2022 - 08:49 borsagundem.com

Kripto para piyasası FTX iflasının etkilerini üzerinden henüz tamazken Binance CEO'su CZ "Bitcoin ölmedi. Biz hala buradayız" açıklamasında bulundu

Kripto para piyasalarında FTX borsasının iflasıyla başlayan sarsıntı yeni haftaya da taşındı.

Bitcoin sabah saatlerinde 16.000 doların altını gördü. Buradan gelen tepki alımlarıyla 16.100 doların üzerine çıksa da günlük düşüşü yüzde 3.4 oldu.

Ethereum'da ise daha sert bir gerileme yaşandı. Ethereum yüzde 7.5'lik düşüşle 1.115 dolara kadar çekildi.

Geçen hafta FTX'in dondurulan varlıklarının 600 milyon dolarlık kısmının platformdan çekildiği ortaya çıkmıştı. Ardından söz konusu varlıklara FTX'in genel merkezinin bulunduğu Bahamalar'daki yetkililer tarafından el konulduğu iddia edilmişti.

45.1 MİLYON DOLARLIK ETHEREUM TRANSFER EDİLDİ

Dün akşam itibarıyla ise Ethere cinsi söz konusu varlıkların Ren Bitcoin'e (renBTC) çevrildiği görüldü. Milyonlarca dolarlık Ethereum satışının yapılması bu kripto paradaki düşüşü hızlandırdı. Satışları gerçekleştiren cüzdana son 2 günde yaklaşık 40.000 Ethereum transfer edildi. Bugünkü değeriyle bu miktar 45.1 milyon dolara denk geliyor.

37 MİLYAR DOLAR ERİDİ

Haber Türk'ten Selim Karahan'ın haberine göre, en büyük 2 kripto paradaki satışlar haftanın ilk gününde tüm piyasaya yayıldı. Sabah saatlerinde Binance Coin yüzde 4.9, Ripple yüzde 8.7, Cardano (ADA) yüzde 7.2, Dogecoin ise günlük yüzde 11.1'lik değer kaybı yaşadı. Kripto paraların toplam piyasa değeri son 24 saatte 37 milyar dolar gerileyerek 799 milyar dolara düştü. Böylece 12 günün ardından yeniden 800 milyar doların altı görüldü.

"BİTCOİN ÖLMEDİ"

Piyasada bunlar yaşanırken işlem hacmi bakımından dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance'in Kurucu ve CEO'su CZ'den açıklama geldi. CZ "Bitcoin ölmedi. Biz hala buradayız" ifadeleriyle piyasalara moral vermeye çalıştı.

FTX skandalı: CEO parayı cebe indirmiş

 

FTX’te durum Enron’dan daha kötü

 

Kurumsal yatırımcılar kriptoda, beklemeyi tercih ediyor

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Serkan keser14 Şubat 2023 05:15

    Öluyor az Kaldi panik satisi baslarsa luna gibi olur

  • Ümit Ersoy 22 Kasım 2022 07:22

    Sıfır

  • Zy21 Kasım 2022 11:21

    Ölmez ama sistemi üretenler üretilen uyduruk pararı coinler kucaklara dökülmüşlerse ve büyük miktar gercek paraları dolarları euroları liraları kasalarına doldurmuşlarsa artık sönmüş volkandır, kazandırmaz pek ama daha da kaybettirebilir. Sisteme göstermeden çaktırmadan istedikleri kadar aynı coşnleri üretip üreyip bubtır açıklamalarla alıcı buldukları her kadenelerde zıplayan sazanların eline verirler

  • Bik21 Kasım 2022 09:20

    Bitcoin öldü diye helvasını bile yedik.