E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'dan TBMM Başkanlığı açıklaması---

Binali Yıldırım'dan TBMM Başkanlığı açıklaması

Binali Yıldırım'dan TBMM Başkanlığı açıklaması
18 Haziran 2020 - 18:24 borsagundem.com

TBMM Başkanlığı için ismi geçen Ak Parti Milletvekili Binali Yıldırım, "TBMM Başkan adayı değilim" açıklamasında bulundu

Eski TBMM Başkanı ve AKP İzmir Milletvekili Binali Yıldırım, 12 Temmuz'da yapılacak Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) Başkanlığı seçiminde aday olmayacağını belirterek "Yarışacak arkadaşlara başarılar dilerim" dedi.

12 Temmuz'da seçim öncesi Binali Yıldırım'ın eski görevine döneceği iddia edilmişti.

TBMM Başkanlığı seçimi, bir yasama döneminde iki kez yapılıyor. Başkanlar, ilk dönem iki, ikinci dönem üç yıl süreyle görev üstleniyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) başkan adaylığı nedeniyle TBMM Başkanlığı'nı bırakan Binali Yıldırım'ın kalan süresi başkan seçilen Mustafa Şentop tarafından tamamlandı. İkinci dönem için belirlenen takvime göre en geç 12 Temmuz'da yeni TBMM Başkanı seçilmiş olacak.

Şentop'un görevine devam edeceğine ilişkin değerlendirme yapanların yanı sıra, Yıldırım'ın eski görevine döneceği, Şentop'a da kabinede görev verileceği iddialar arasında yer alıyordu.

Seçim takvimi nasıl işliyor?

Meclis'te belirlenen seçim takvimine göre TBMM Başkanı adayları, birinci dönem için seçilen başkanın görev süresinin dolmasından 10 gün önce başlamak üzere, 5 gün içinde Başkanlık Divanı'na bildirilecek. TBMM, seçimin yapılacağı gün kendiliğinden toplanacak.

Meclis Başkanlığı seçimi gizli oyla yapılıyor. İlk iki oylamada seçilmek için 400, üçüncü oylamada 301 oy aranacak. Üçüncü oylamada salt çoğunluk sağlanamazsa bu oylamada en çok oy alan iki aday için dördüncü oylama yapılacak. Dördüncü oylamada en çok oy alan üye başkan seçilecek.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (10)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • EFE KOÇ18 Haziran 2020 23:44

    BU SAYFANIZI BEĞENMEDİM LÜTFEN DÜZELTİN

  • Pardus18 Haziran 2020 21:48

    Akp de adam kalmadı. Kaliteli, umit vaad eden, ekonomiyi düzeltecek 2 kişi bile yok. Vakıfbank a bile millî güreşçi atıyorlar.

  • Mucise Reis ;)18 Haziran 2020 21:32

    85 milyon yaşıyoruz...300 - 500 kişi tarafından 18 yıldır yönetiliyoruz :D Cumhuriyet rejimi ne hale geldi. Her il ve ilçede derebeylik sistemi gibi valiler kaymakamlar.... her seçim kaybediyor. Halk seçmiyor. ama atamalarla mevkilere geliyor. Sıkılmadınız mı? Halkın işsizliğinemi, açlığınamı, fakirline mi neye çözüm bulduda yeniden geliyor ? seçilmiş ve belirli konuma gelmiş kişilerin bu inadını anlamıyorum.

  • Muhaha18 Haziran 2020 20:48

    Kılıçdaroğlu kadar yenilgi görmüş adam. Her seçim kayıp. Gülümseye gülümseye asansörde 5 adamlık yer kaplayan yemiş yemiş 200 kilo olmuş çocuklar Türkiye'nin yarısını yedi. Bize de din iman vatan millet Sakarya masalları kaldı. Tıpkı hristiyanların Afrikalıların ellerine İncil verip gözlerini kapatması gibi. Gözünü açınca bir bakmışsın elinden emekli paran bile gitmiş

  • omurgasız18 Haziran 2020 20:44

    vay bu memleketin haline....

  • akbaba 18 Haziran 2020 19:09

    sayın başaknım oluz sizi  meclıs başaknı  görmek  istoyoruz

  • recai18 Haziran 2020 19:01

    kendine güvenenler davutoğlu ve babacan'ın partisine geçti. akpde geriye ihtiyarlar kaldı

  • Gerçek18 Haziran 2020 18:40

    Bırak torun sev geldiniz kaç yaşına bir o kadar daha yok.

  • haramzadeler18 Haziran 2020 20:45

    hala bu adamlardan medet uman mallar var ya hayret....

  • akbaba 18 Haziran 2020 19:10

    onu  siz  sayın bahceliye  demnz  daha  doğru  olabilir hemşerım daha  cook işlerı  var  bu  memleketımze saygılar