E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'dan Paradise Belgeleri açıklaması---

Binali Yıldırım'dan Paradise Belgeleri açıklaması

Binali Yıldırım'dan Paradise Belgeleri açıklaması
07 Kasım 2017 - 10:40 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım hakkında iddia edilen off-shore hesaplarına ilişkin olarak yanıt verdi

ABD ziyareti öncesi havalimanında konuşan Başbakan Binali Yıldırım, "FETÖ konusundaki taleplerimizi iletecegiz" dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, çocuklarının gizli off-shore hesapları olduğu haberi ile ilgili de konuştu. Yıldırım "Soruşturma açılmasını istiyorum" dedi.

Başbakan Yıldırım, Cumhuriyet gazetesinin gündeme getirdiği ve Paradise dosyalarında da yer alan çocuklarının “Off- Shore hesapları”na ilişkin haber ile ilgili ise “Ben siyasete başlayınca ticareti bıraktım. Onlar kendi işini yapıyor ben de kendi işimi yapıyorum. İkincisi siyasete başlarken çocuklarıma benim bir tavsiyem oldu. ‘Devletle hiçbir zaman iş yapmayacaksınız’ diye. Denizcilik küresel bir iştir. Dünyanın her tarafından iş yapıyorlar. Bunun gizli saklı bir tarafı yok. Sanki burada bir iş çeviriliyormuş gibi algı oluşuturuluyor. Şunu söyleyim. Eğer Türkiye ya da başka bir ülkede kişinin ticari faaliyetleri ile ilgili bilgi almak isterseniz açıp bilgi alabilirsiniz. Daha öncede gündeme getirildi. Bununla ilgilenmeleri egzotik bir iş. Akılları sıra beni yıpratmaya çalışıyorlar. Benim dokunulmazlığım var ama çocuklarımın yok. Soruşturma açılmasını özellikle istiyorum. Araştırılsın” dedi.

Vize işlemlerinin başlaması olumlu bir adım diyen Yıldırım'ın açıklamalarının satır başları şöyle:

"Bugün heyetle beraber ABD'ye bir ziyarete çıkıyoruz. Amerika Başkan Yardımcısı Pence ile bir görüşme yapacağız. Birçok farklı görüşmelerimiz var. Gerek kongre, gerek yerli yabancı STK'lar ile Türkiye-Amerika ilişkileri konusunda kapsamlı, hem Washington'dan hem de New York'ta görüşmeler gerçekleştireceğiz.

Özellikle ABD Başkanı Uzakdoğu ziyaretinde olduğu için sayın Pence ile, başkanvekili olarak, Türkiye-Amerika arasındaki bütün konuları ele alacağız. İkili ilişkiler başta olmak üzere bölgesel konularda yaşanan gelişmeleri de değerlendirme fırsatı bulacağız.

Türkiye-ABD arasındaki Suriye, Irak meseleleri, FETÖ konusundaki Amerika ile ilgili taleplerimiz ve bu konuda bundan sonraki aşama kapsamlı bir şekilde dile getirilecek. PYD-YPG ve DEAŞ'la mücadele konusunda da aramızda mevcut olan bazı sorunların açıklıkla ele almayı hedefliyoruz.

"VİZE İŞLEMLERİNİN SINIRLI DA OLSA BAŞLAMASI OLUMLU"

Ziyaretimiz öncesi ABD ile Türkiye arasında askıya alınan vize işlemlerinin sınırlı da olsa başlamış olması olumlu bir adım olarak mütalaa edilebilir. Bizim vazgeçemeyeceğimiz şey ülkemizin, milletimizin hassasiyetleridir. Bu hassasiyetlere karşı tarafın da gereken hassasiyeti gösteceğini ümit ediyoruz.

ABD elçiliğinin açıklaması üzerine Türk büyükelçiliği de karşı açıklamayı yapmıştır. Orada her şey açık seçik, herhangi bir yoruma ihtiyaç göstermeyecek şekilde izah edilmiştir. İki ülke arasında bazı yargılamalar var, tutuklama işlemleri var. Bu ABD'de de var, Türkiye'de de var. Her iki ülke de hukuk devleti. Hukuk devleti kurallarına göre işlem ifa edilmektedir. Bu bakımdan güvence vermek, güvence istemek gibi bir müzakere hukuk devleti ilkelerine uymaz. Bizim 15 Temmuz darbesi ile ilgili, darbenin arkasında Fetullah Gülen'in olduğu yönünde çok kuvvetli delillerimiz var. Bunun iade edilmesini istiyoruz. Bazı nedenlerle tutuklanmış olan vatandaşlarımızın davalarının görülmesinde de varolan endişelerimizin giderilmesini istiyoruz.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (7)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Rayıkonen 07 Kasım 2017 18:30

    Gobel66 hiç zorlanma fıtık olursun ateş olmayan yerden duman tütmez

  • Güldürmeyin adamı 07 Kasım 2017 14:33

    Soruşturmayı kim açacak. Var mı öyle bir babayiğit .Bağımsız yargı kaldı mı?

  • gobel6607 Kasım 2017 14:14

    Nikini vatandaş yazarak vatandaş olmazsın. Eger isnat ettiğin suça dair belgen varsa savcılığa başvur(o halde baş vurmazsan bu suçtur), aksi halde iftira niteliğinde suç işliyorsun yada kara propaganda yapıyorsun bu da suçtur.

  • dsd07 Kasım 2017 13:58

    Memlekette yeni komedyen niye yetişmiyor anladım artık....Gerek yokki hayatımız komedi zaten.... (6)

  • gobel6607 Kasım 2017 13:52

    Nikini vatandaş yazarak vatandaş olmazsın. Eger isnat ettiğin suça dair belgen varsa savcılığa başvur(o halde baş vurmazsan bu suçtur), aksi halde iftira niteliğinde suç işliyorsun yada kara propaganda yapıyorsun bu da suçtur.

  • Vatandaş.07 Kasım 2017 13:41

    Bu çocuklar üstün zekalı sanırım. Bu kadar parayı nasıl kazandılar. Başbakan olduğunuzda mal varlığınızı açıkladınız mı?

  • TOLGA 07 Kasım 2017 12:04

    Beoff-shore bende madurum hale ozmanlar kuralsız çalısan bankalarda sınırsız güvence diye yurtbanka bilmeye rek yatırdım şimdi hale açam tam 17 yıl oldu artık avukatla ortak alcam alırsan yazık bizde suç lular ist hayatını yasıyor köşklerde hiç bir zeza almadılarnde yurbank maduruyum paramı hale alamadım