E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBinali Yıldırım'ın davetine Kılıçdaroğlu'ndan jet yanıt---

Binali Yıldırım'ın davetine Kılıçdaroğlu'ndan jet yanıt

Binali Yıldırım'ın davetine Kılıçdaroğlu'ndan jet yanıt
31 Ağustos 2016 - 13:56 borsagundem.com

Başbakan Binali Yıldırım, CHP lideri Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Feyzioğlu'na bir kez daha adli yıl açılış törenine katılma çağrısı yaptı. Kılıçdaroğlu'ndan Başbakan'ın davetine jet yanıt geldi.

Başbakan Binali Yıldırım, Keçiören Metrosu'nun test sürüşüne katıldı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldırım, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Yıldırım'a CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu'nun Beştepe'de düzenlenecek adli yıl açılış törenine katılmama kararına yönelik değerlendirmesi soruldu.

"Tabii ki katılmalarını arzu ederiz. Kılıçdaroğlu ve Baro Başkanı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ne gittiler. Oraya yabancı değiller. Şimdi ne değişti de böyle bir karar aldılar, anlamakta zorlanıyoruz" diyen Yıldırım, şunları söyledi:

"Bu birlik havasını devam ettirmek için elimizden geleni yapacağız. Kılıçdaroğlu ve Feyzioğlu'na bir kez daha davette bulunuyorum. Beştepe'de yapılacak toplantının bir otelde yapılmasını istemek bu ülkenin gücünü göstermiyor. MHP de bir çağrı yaptı, kendisi katılacağı gibi Kılıçdaroğlu'na katılma çağrısında bulundu.

Beştepe milletin yeridir. Milletin işleri de orada yerine getirilebilir. Cumhurbaşkanımızın bu toplantıya katılması şüphesiz Türkiye'de hukuk devleti ve onun getirdiği gelişmeyi gösteren ayrı bir şeydir. Cumhurbaşkanı anayasaya göre tarafsızdır. Cumhurbaşkanı yüksek mahkeme üyelerini atıyor. Hukuk devletine vurgu yapmasının doğal olduğunu herkesin görmesi lazım."

KILIÇDAROĞLU'NDAN JET YANIT: KATILMIYOR

Başbakan Binali Yıldırım'ın çağrısının ardından açıklama yapan Kemal Kılıçdaroğlu, adli yıl açılış toplantısına katılmayacağını açıkladı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, adli yıl açılışına yönelik kararını verdi.

CHP MYK toplantısından çıkan karara göre, Kılıçdaroğlu yarın Beştepe'te yapılacak açılış törenine katılmayacak.

MYK'da yapılan değerlendirmede katılmama gerekçeleri olarak Cumhurbaşkanlığı Sarayı'nın içinde yapılması ve kuvvetler ayrılığının zedeleneceğine yönelik kaygı gösterildi.

Adli yıl açılışının bu yıl güvenlik gerekçesiyle Beştepe'de yapılacağı belirtilmişti. 

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli yarınki törende yer alacağını açıklamıştı. 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Hulki31 Ağustos 2016 19:47

    Anayasa mahkemesine eş dost hısım akraba danışman atanmasına ne diyorsunuz çok tarafsız davranırlar herhalde

  • Liberal31 Ağustos 2016 14:30

    İnsanın suyu değişir ama huyu değişmez. Millet eski gerilimli dönemi istemiyor.

  • yıldız31 Ağustos 2016 14:30

    Güvenlik gerekçe gösterilemez. Gaziantep e gidince nasıl güvenliğini sağlıyorsun. bence Beştepe de yapılmamalı.

  • DEMOKRAT31 Ağustos 2016 14:29

    Kılıçdaroğlu haklı, adli yıl açılışının saray da yapılması yanlış, yargının bunu kabullenmesi ayrı bir tartışma konusu... Ankara da başka yer mi yoktu?