E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBimeks'te işler iyice çıkmaza girdi---

Bimeks'te işler iyice çıkmaza girdi

Bimeks'te işler iyice çıkmaza girdi
07 Aralık 2018 - 15:29 borsagundem.com

Finansal sıkıntıdan çıkmak için çözüm üreten Bimeks'te durum değişmedi

Borsa İstanbul'un 0.06 lira ile en ucuz hissesi olan Bimeks'te durumun düzelmesi için yapılan çalışmalar sonuçsuz kaldı. Yüzde 95'i halka açık olan Bimeks'in 120 milyon lira sermayesi varken özsermayesi ise -563 milyon lira seviyesinde.

Tahvillerini ve borçlarını ödeyemez hale gelen Bimeks'te alacaklılara tahsisli sermaye artışı önerildi.

Tahsisli sermaye artışına katılacak olanlara nominal bedel üzerinden hisse verilmesi, ticari ve finansal borçların özsermayeye dönüşerek alacaklıların şirket ortağı haline gelmesi ve bu neticeyle birlikte şirketin borçsuz olarak rutin faaliyetlerine dönmesine ilişkin program ortaya kondu. Uzun süre sonra alacaklılar program üzerinde düşündü ve yanıtlarını verdiler. Yüzde 54.1 oranında tahsisli sermaye artırımına onay çıktı ancak hedeflenen makul seviyedeki çoğunluk oranının altında kaldı.

Bu nedenle mağazalarını kapatan, internet sitesini kiraya veren Bimeks'in durumunda değişiklik olmayacağı anlaşıldı.

Şirketten KAP'a şu açıklama yapıldı:

Şirketimizce sırası ile 05.09.2017, 08.01.2018, 05.02.2018, 21.02.2018 ve 26.02.2018 tarihlerinde yapılan Özel Durum Açıklamalarında özetle ;

- Gerek ticari gerekse de finansal alacaklılara tahsisli sermaye artışı yolu ile alacaklarına karşılık olarak nominal bedel üzerinden hisse verilmesi,
- Bu yol ile ticari ve finansal borçların özsermayeye dönüşerek alacaklıların şirket ortağı haline gelmesi
- Pasif kalemlerin bu şekilde sermayeye eklenmesi sonrasında Şirket'in önceki dönemlerde olduğu gibi rutin faaliyetlerine borç yükü olmaksızın dönmesi şeklinde bir çözüm planı sunulduğu hakkında bilgi verilmişti.

Yarıya yakını yurtdışı kökenli olan sözkonusu alacaklılardan geri bildirimlerin ulaşmasının zaman alması nedeni ile süreç hakkında varılan nokta aşağıdaki gibidir. Alacak tutarlarına göre sermaye artışına davet edilen alacaklılardan;

* Olumlu cevap verenler : % 54,1

* Olumsuz cevap verenler : % 6,6

* Sermaye artışına olumlu cevap vermeyip Bimeks'te yapılandırmaya olumlu cevap verenler : % 11,1, ve
* Cevap vermemiş olanlar: % 28,2 oranındadır.

Görüleceği üzere alacaklılara sunulan çözüm önerisine olumlu cevap verenlerin oranı % 54,1 olarak gerçekleşmiş olup hedeflenen makul seviyedeki çoğunluk oranının altında kalmıştır.
Sürecin uzun sürmesi, cevap ve katılımcı sayısının çoğaltılmasını teminen yürütülmekte olan görüşmelerden kaynaklanmıştır.

Ancak gelinen nokta itibariyle alacaklıların tahsisli sermaye artışı yolu ile alacaklarının özsermayeye eklenmesi sürecinde hedeflenen netice elde edilememiştir.

BİST'ten Bimeks'e uyarı

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Maalesef 07 Aralık 2018 16:30

    Bu akşam tahta stoplayabilir, çok sıkıntılı bir durum, Allah yardımcınız olsun..ytd..

  • kayserili07 Aralık 2018 22:02

    sahtekarlık yapanın sonu bu garibanın hakkını yemiyecen ahını almayacan 3 senedir muhatap bulamıyoruz