E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBİM temettü verecek ve bedelsiz sermaye artırımına gidecek---

BİM temettü verecek ve bedelsiz sermaye artırımına gidecek

BİM temettü verecek ve bedelsiz sermaye artırımına gidecek
20 Mayıs 2019 - 16:16 borsagundem.com

BİM, 2018 yılı karından %3,4 temettü verimiyle hisse başına brüt 2,4 TL temettü dağıtacak. Şirket aynı zamanda %100 de bedelsiz sermaye artışı yapacak

"BİM'de 1Ç19'da beklenti altı net karlılık… Türkiye'de 2019 yılında da artan gıda enflasyonu, sektörün ciro bakımından olumlu etkilenmesini sağlamıştır, BİM tarafında da bunun avantajları görülmektedir.

Şirketin bu sayede düşük stok maliyetleri ile de rekabetçi avantaj elde ettiğini düşünüyoruz. Bazı büyük süpermarketlerde raf maliyetleri, ürünlerin pazarlama giderleri fiyatlara fahiş olarak yansıtılmasının aksine, BİM gibi raf düzenini ön plana çıkarmayan marketler maliyetleri aşağı çekiyor ve tüketiciye daha ucuz maliyetli ürün sunabiliyor. Bu maliyet yönetimi konusunda markaların raf parası, ürünün göz hizasında olması gibi unsurların devreden çıkarılarak maliyetlerin azaltılması şirketin kar marjına olumlu yansıyor.

Ekonominin mevcut olarak içinde bulunduğu döngüde de, hane halkı ve tüketiciler değişen ekonomik koşullara bağlı olarak ürünler arasında gelirinin imkan verdiği oranda ikame yapmakta, alım kararlarında maliyet unsurunu ön plana çıkarmaktadır.

Mevcut durumu bu açıdan BİM açısından avantajlı görmekteyiz. Şirket 1Ç19 döneminde cirosunu yüzde 29 oranında artırarak 9 milyar 25 milyon TL seviyesine yükseltmiş, beklentiden yüksek gelen finansman giderlerinin etkisiyle beraber net karını yüzde 8 düşürerek 215 milyon TL seviyesine getirmiştir.

Dönemsel 1. çeyrek karı ortalama piyasa beklentisi 282,9 milyon TL ve bizim beklentimiz olan 290 milyon TL altında gerçekleştirmiştir. 1Ç19 döneminde BİM'in de dahil olduğu indirimli gıda perakendecileri, sektör ortalamasının üzerinde büyüme kaydetmiştir. Şirket operasyonlarının büyük çoğunluğunu TL üzerinden gerçekleştiriyor, bu bakımdan döviz kaynaklı önemli bir riske maruz kalmamaktadır.

Şirketin devam eden istikrarlı büyümesi ve talep inelastikiyeti kapsamında güçlü ciro büyümesi kaydetmeye devam etmesini bekliyoruz. Şirket düzenli olarak 6 aylık dönemlerde temettü ödemesi yapmaktadır. Bu geleneği bu yıl da bozmayacak olan şirket 2018 yılı karından %3,4 temettü verimiyle hisse başına brüt 2,4 TL temettü dağıtacak. Şirket aynı zamanda %100 de bedelsiz sermaye artışı yapacak"

(Enver Erkan/GCM Yatırım)

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 375,50
En Yüksek: 380,75
En Düşük: 373,75
Değişim -0,86 %
FK: 19,98
PD / DD: 7,65
İşlem Hacmi 144.102.060
Toplam Adet: 383.157
Ağırlıklı Ort.: 376,25
ETİKETLER :
YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)