E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBİM Fas'a ortak geliyor---

BİM Fas'a ortak geliyor

BİM Fas'a ortak geliyor
09 Aralık 2020 - 13:05 borsagundem.com

BİM Birleşik Mağazaları Helios Investment Partners LLP'nin fonlarını yöneten Blue Investment Holding ile BIM Fas hisselerinin satışına dair anlaştığını açıkladı

BİM Birleşik Mağazaları (#BIMAS), BIM Stores Sarlau (BIM FAS) hisselerinin yüzde 35'inin satışına ilişkin, Helios Investment Partners LLP'nin fonlarını yöneten Blue Investment Holding ile hisse alım-satım sözleşmesi imzaladığını açıkladı.

Kamuyu Aydınlatma Platformu'nda (KAP) yapılan açıklamada, "Satış ile şirketin Fas'taki mevcut büyüme trendinin sürdürülmesi, geliştirilmesi ve bölgede uzmnlaşmış yatırımcılar ile yerelleşmeye katkı sağlanması amaçlanmaktadır" denildi. 

Satış işlemin, Fas Krallığı rekabet otoritesi onayı da dahil olmak üzere belirli koşulların yerine getirilmesi ardından tamamlanacak.

Şirketten KAP'a yapılan açıklama şu şekilde: 

09.12.2020 tarihinde  BİM Birleşik Mağazalar A.Ş. olarak, Afrika Bölgesinde lider özel sermaye fonlarından biri olan Helios Investment Partners LLP'nin fonlarını yönettiği Blue Investment Holding (özel amaçlı şirket) ile BIM Stores SARLAU (BIM Fas) hisselerinin %35'inin satışına ilişkin hisse alım-satım sözleşmesi imzalanmıştır.

Satış işleminin, Fas Krallığı rekabet otoritesi onayı da dahil olmak üzere belirli koşulların yerine getirilmesinin ardından tamamlanması beklenmektedir. Satış ile Şirketin Fas Krallığı'ndaki mevcut büyüme trendinin sürdürülmesi, geliştirilmesi ve bölgede uzmanlaşmış yatırımcılar ile yerelleşmeye katkı sağlanması amaçlanmaktadır.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

Son Değer: 351,50
En Yüksek: 352,75
En Düşük: 346,00
Değişim 0,57 %
FK: 18,70
PD / DD: 7,16
İşlem Hacmi 1.566.463.953
Toplam Adet: 4.482.759
Ağırlıklı Ort.: 349,44
YORUMLAR (13)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)