E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Gross: Tahvil rallisi hız kazanabilir---

Bill Gross: Tahvil rallisi hız kazanabilir

Bill Gross: Tahvil rallisi hız kazanabilir
31 Mart 2023 - 18:18 borsagundem.com

Yatırımcılar en çok Fed’in enflasyonla mücadelede gevşemesini bekliyor. Bunun özellikle tahvil piyasalarında ralliyi ateşleyebileceği düşünülüyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

Yılbaşından bu yana yatırımcılar Fed’in rekor faiz artırımlarını durdurmasını ve sıkılaşmaya son vermesini bekliyor. ABD ekonomisini sarsan bankacılık krizi sonrası bu ihtimal belki de ilk kez bu kadar yüksek sesle dillendiriliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, milyarder yatırımcı Bill Gross, Fed'in enflasyonla mücadelede gevşemesinin devlet tahvillerindeki ralliyi ateşleyebileceğini söylüyor.

Finans krizi korkusu

Insider’dan George Glover’ın haberine göre, Gross, devlet tahvillerinin şimdilik riskli bir yatırım gibi görünebileceğini ancak Fed'in faiz artırımlarını gevşetmesi durumunda yakında yükselişe geçebileceklerini öngörüyor.

‘Bono Kralı’ lakaplı, Pimco’nun kurucu ortağı olan Bill Gross, Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda, 2021 yılında devlet borcunu ‘çöp' olarak nitelendirdiği hakkında bir tweet'e yanıt olarak, ABD Hazine tahvillerinin ‘hala aşırı değerli’ olduğunu ancak Fed’in şahin tavrına son vermesi durumunda toparlanabileceğini söylüyor.

Devlet tahvili fiyatları geçen yıl düşüş eğilimindeydi ve bu da fiyatların düşmesiyle getirilerin yükselmesine neden oldu. İki yıllık ABD Hazine getirileri 31 Mart 2022'den bu yana 167 baz puan artarak yüzde 4,13'e yükselirken, 10 yıllık ABD Hazine getirileri 118 baz puan artarak yüzde 3,56'ya ulaştı.

Devlet tahvillerindeki satış, Fed'in agresif sıkılaştırma politikasıyla iyice alevlendi çünkü borçlanma maliyetleri arttığında, yatırımcılar nakitlerini tasarruf hesaplarına yatırarak daha iyi ve daha az riskli getiriler elde edebildiler.

Ancak Gross, tahvil fiyatlarındaki düşüşün bu ayın başlarında Silicon Valley Bank'ın (SVB) çöküşünü tetikleyerek mali kriz korkularını körüklemesinden sonra, şimdi Fed’in enflasyona karşı savaşında gevşemeye başlamasını bekliyor.

Mayıs’ta duraklama bekleniyor

Bankacılık kaosunun tam anlamıyla bir krize dönüşeceği korkusu, SVB’nin ardından First Republic gibi diğer finansal kurumları da etkiledi. Ayrıca, Fed'in zor durumdaki bankaların yatırımlarının değerini artırmak ve finansal istikrarı korumak için agresif sıkılaştırma kampanyasından geri adım atacağı beklentisi de bu sayede oldukça yükseldi.

CME Group'un FedWatch aracına göre, yatırımcıların yaklaşık yüzde 50'si artık Fed’in Mayıs ayındaki bir sonraki toplantısında faiz artırım kampanyasını duraklatmasını bekliyor.

Tahvil piyasaları da resesyon sinyali veriyor

 

Hisse senetlerinin alternatifi tahviller mi olacak?

 

Devlet tahvilleri bankaları zehirliyor mu?

 

SVB'nin batması yatırımcıları devlet tahvillerine yöneltti

 

Goldman, tahvil yerine hisse senetlerini tercih ediyor

 

Tahviller borsaya alternatif mi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)