E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaTeknolojiBill Gates’e göre gelecek ne Web3’te ne kriptoda ne de metaverse’te---

Bill Gates’e göre gelecek ne Web3’te ne kriptoda ne de metaverse’te

Bill Gates’e göre gelecek ne Web3’te ne kriptoda ne de metaverse’te
13 Ocak 2023 - 17:38 borsagundem.com

Bill Gates, Web3, kripto ve metaverse'e dair umutları söndürerek geleceğin bu teknolojilerde değil başka yerde olduğunu iddia etti.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Microsoft’un kurucu ortaklarından milyarder iş adamı ve yatırımcı Bill Gates, geleceğin teknolojilerinin ne Web3’te ne de kriptoda ne de metaverse'te olduğunu söylüyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Bill Gates’in acıkmaları Web3 ve kripto yatırımcılarını üzeceğe benziyor. Çünkü Gates’e göre geleceğin teknolojileri ne Web3 ne de kripto olacak.

Bir sonraki ‘büyük şey’

U Today’den Alex Dovbnya’nın haberine göre, Microsoft'un kurucu ortağı Bill Gates, Reddit'te yakın zamanda gerçekleştirilen bir soru-cevap oturumunda, Web3 ve kriptoya mesafeli yaklaştığını söyleyerek bu teknolojilerin bir sonraki ‘büyük şey’ olmasını bekleyenlerin umutlarını söndürdü.

Bir kullanıcının bugün ‘internet gibi devasa bir teknoloji kayması’ yaşanıp yaşanmadığı sorusuna yanıt veren Gates, asıl ‘büyük şey’in 'yapay zeka' (Artificial Intelligence - AI) olduğunu söyledi.

Bu, Microsoft'un bu alana milyarlarca dolar yatırım yapmasıyla da tasdikleniyor. Aynı zamanda Gates, Web3 ve metaverse gibi teknoloji trendleri üzerine çok fazla bahis yapılmamasını tavsiye ediyor.

Soru cevap etkinliğinde bir kullanıcının Gates'in 2000'lerin başında söylediği ve insanların internetin beş yıl sonra ne olacağını olduğundan fazla tahmin edip on yıl sonra potansiyelini hafife aldıklarıyla ilgili ünlü sözünü hatırlatması da Gates’in 'dot-com balonu' başta olmak üzere birçok öngörüsünde ne kadar başarılı olduğunu gösteriyor.

Büyük aptal teorisi

Gates'in geçmişte kripto karşıtı yorumları olduğu düşünülürse, bugünkü yorumlarını sürpriz olarak değerlendirmemek gerekiyor. Gates, Haziran ayında yaptığı açıklamada, ‘takas edilemez token’ların (Non-Fungible Token - NFT) ‘Büyük Aptal Teorisi’ne (Greater Fool Theory) dayandığını ifade etmişti. Finans dünyasında büyük aptal kuramı ya da teorisi, daha sonra daha yüksek bir fiyata satılabilmeleri durumunda, fiyatları içsel değerini büyük ölçüde aşan aşırı değerli varlıkları satın alarak para kazanılabileceğini öne süren kuram olarak kabul ediliyor.

2018 yılında ise Gates, yapabilseydi en büyük kripto para birimi olan Bitcoin'i açığa satacağını söylemişti. Daha sonra bir şekilde tarafsız bir görüş benimseyerek duruşunu yumuşatsa da Gates, aşırı enerji kullanımı nedeniyle Bitcoin'i eleştiriyor.

Bill Gates her şeyini satacağını söyledi

 

Bill Gates’ten şaşırtıcı yatırım tavsiyesi

 

Bill Gates'den 760 milyon dolarlık yatırım planı

 

2025 yılında GSYH'nin yüzde 5'i yapay zekadan sağlanacak

 

Meta'dan tüm dilleri 'anında çevirecek' yapay zeka projesi

 

Japonya'dan yapay zekaya 4,4 milyar dolar yatırım

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (2)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • baran15 Ocak 2023 04:00

    ...tir oradan Emperyaliz soytarı!  Dünya yı uyutamayacak uyuşturamayacak ulus devletleri de asla yok edemeyeceksinzi. . Gerçekte iyi niyetle kullanılmış olsaydı elbette çok faydalı olurdu ama asla bu iyi niyet ile hazırlanmadığı  belli. Emperyalist Monarkların niyeti  nispeten bağımsız olan Rusya Türkiye  gibi ullus devletelri bölüp aslında bütün Dünya yi kanton ğlkeler haline getirip insanları da bu günkü bazı z kuşağı ergenlerde gördüğümüz gibi Zombi yaratıklar haline getirmektir Herhangi bir konuda robotlaşmış şuursuz bir şekilde size ahkam keserler asla aksi görüşe tahammül edemeyip laf kalabalığı yaparak kesmeye çalışırlar. Tıpkı bizim alçak Sansaryan köpeği gibi! Ayrıca  Her bir kantonu da bu günkü Çin örneği itirazsız çalışma  ve nihayetinde  eleşetirilemez ateist bir kızıl sistem altında çatışma ve kaos mantığı ile yönetmektir amaçalrı.  Tabi bunlar niyet Allah ın da bir hesabı var.

  • Pala15 Ocak 2023 09:38

    Daltonlardan avarel, buyuk resmi gormus yine