E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Ackman Netflix yatırımından 400 milyon dolar zarar etti---

Bill Ackman Netflix yatırımından 400 milyon dolar zarar etti

Bill Ackman Netflix yatırımından 400 milyon dolar zarar etti
21 Nisan 2022 - 11:21 borsagundem.com

Ünlü milyarder Bill Ackman sadece üç ay önce Netflix’e yaptığı 1,1 milyar dolarlık yatırımdan 400 milyon dolarlık kayıp verdi. Ackman hisselerde zararına da olsa satışa geçti

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder fon yöneticisi Bill Ackman sadece üç ay önce başlattığı Netflix yatırımından yaklaşık 400 milyon dolar kaybetti.

Dijital yayı platformu Netflix’in hisseleri hayal kırıklığı yaratan bilanço paylaşımının ardından Çarşamba günü %37 değer kaybetti. Bilanço büyümesinde yavaşlama bildiren Netflix abone tabanının bu çeyrekte 2 milyon kullanıcı azalarak 220 milyonun altına düşeceğini tahmin ediyor.

Borsagundem.com’un derldiği bilgilere göre, Ackman'ın hedge fonu şirketi Pershing Square, Ocak ayı sonlarında sadece dört işlem gününde yaklaşık 3,1 milyon Netflix hissesi satın aldı. Milyarder yatırımcının söz konusu yatırımı o dönemde 1,1 milyar dolar değerindeydi ve şirket hisselerinin %0,7'lik kısmını ifade ediyordu.

Insider’ın haberine göre, dijital yayın platformunun hisselerindeki son düşüş hedge fonunun pozisyonunun değerini kabaca 700 milyon dolara düşürdü. Hisselerdeki çöküşle birlikte Ackman’ın yatırımları yaklaşık 400 milyon dolar değer kaybetmiş oldu.

Pershing Square, 21 Ocak tarihinde Netflix’ten gelen zayıf abone büyümesi tahmini nedeniyle hisse senetlerinin %25 düştüğü sırada dijital platform devinden hisse almaya başladı. Ackman’ın yatırımlarını gerçekleştirdiği sırada yükselen enflasyon ve artan faiz oranları karşısında teknoloji hisseleri geniş çaplı bir satış dalgasının etkisi altındaydı.

Genellikle Chipotle ve Domino's Pizza gibi gerçek dünyadaki işletmelere yatırım yapan Ackman, Netflix yatırımını gerçekleştirirken Netflix’in eş CEO'su Reed Hastings’e ve şirketine uzun zamandır hayranlık beslediğini belirterek açıklamıştı. Milyarder yatırımcı ayrıca Netflix'in abonelik modelini, yönetim ekibini, fiyatlandırma gücünü, geniş ve çeşitli içerik kütüphanesini, mükemmel kullanıcı deneyimini ve hızla büyüyen dijital yayın platformu endüstrisindeki güçlü dayanağını gerekçe göstermişti.

Dahası, Ackman Ocak ayında Twitter üzerinden paylaştığı mesajda Netflix'e sonunda cazip bir değerlemeyle yatırım yapma şansına sahip olduğu için "mutlu" olduğunu söylemişti. Financial Times’ın haberine göreyse Ackman son düşüşlerin ardından satışa geçmeyi tercih etti.

Habere göre hedge fonu şirketinden yatırımcılara gönderilen bir mektupta Ackman, Pershing Square’in Netflix’teki “geleceğe ilişkin beklentilerini yeterli bir kesinlik derecesiyle tahmin etme yeteneğine olan güvenini kaybettiğini” açıkladı. Ackman mektubunda Netflix'in iş modelinde, reklam destekli bir hizmet başlatmak ve hesap paylaşımını kısıtlamak gibi planlı değişikliklere dikkat çekti.

Pershing Square konuyla ilgili yorum yapmaktan kaçındı.

Ackman, Netflix yatırımındaki kaybın bu yıl Pershing Square Funds için getirilerde yüzde 4'lük bir düşüşe dönüştüğünü söyledi. Milyarder yatırımcı fonların aynı dönemde genel olarak yaklaşık yüzde 2 oranında düştüğünü de açıklamasına ekledi.

Netflix, son altı ayda piyasa değerinin üçte ikisini kaybetti. Ekim ayında neredeyse 310 milyar dolarlık değerle pik yapan dijital platform şirketi Çarşamba günü hisselerdeki satış dalgasıyla birlikte değerini 100 milyar dolara düşürdü.

Netflix hisselerinde sert düşüş

 

ABD borsaları günü karışık seyirle kapadı

 

Netflix'in abone sayısındaki artış yatırımcıları tatmin etmedi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)