E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Ackman: Hindenburg raporu son derece güvenilir---

Bill Ackman: Hindenburg raporu son derece güvenilir

Bill Ackman: Hindenburg raporu son derece güvenilir
30 Ocak 2023 - 15:47 borsagundem.com

Bill Ackman’dan Hindenburg Research’ün küresel piyasaları sarsan raporuna sürpriz bir destek geldi. Ackman, Hindenburg’ün Adani’ye yönelik suçlamalarını, Herbalife firmasına yönelik saadet zinciri iddialarına benzetiyor.

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder hedge fonu yöneticisi Bill Ackman, Hindistanlı sanayi devi Adani Group’u borsa manipülasyon suçlayan açığa satış araştırma şirketi Hindenburg Research’ün arkasında durdu. Ackman Gautam Adani’nin imparatorluğuna ilişkin iddiaların ‘son derece güvenilir’ ve ‘olağanüstü derecede iyi araştırılmış’ olduğunu söyledi.

3,5 milyar dolarlık kişisel serveti bulunan Pershing Square’in CEO’su Ackman, Hindenburg’ü savunduğu mesajlarını Twitter hesabı üzerinden paylaştı. Milyarder yatırımcının sözünü ettiği rapor 218 milyar dolarlık Hindistan devi Adani Gruop’un ciddi bir borç krizi içerisinde olduğunu iddia ediyor. Raporda ayrıca şirketin offshore paravan şirketler ve bilanço manipülasyonları üzerinden şirketin değerini yükselttiği iddialarına da yer veriliyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Ackman’ın yatırım araştırmaları firması Pershing Square de geçtiğimiz yıllarda Herbalife’ı hedef alan benzeri bir rapor yayınlamıştı. Ancak bu rapor piyasalarda beklenen etkiyi yaratmamıştı. Milyarder yatırımcı iki rapor arasındaki benzerliklere dikkat çekti:

“Adani'nin Hindenburg'un raporuna verdiği yanıt, Herbalife'ın 350 sayfalık orijinal sunumumuza verdiği yanıtla aynı. Herbalife hâlâ piramit şemasıyla çalışıyor. Hindenburg raporunu son derece güvenilir ve son derece iyi araştırılmış buldum. Adani Group'un cevabı çok şey anlatıyor."

Ackman ayrıca Adani şirketleri veya Herbalife’a ait hiçbir hisse senedinde açığa satış veya uzun vadeli yatırım yapmadıklarını da açıkladı.

Hindenburg raporunun açıklanmasından bu yana Adani Enterprises hisseleri %20 değer kaybetti ve piyasa değerinden 50 milyar doların üzerinde sildi. Forbes verilerine göre hisse senetlerinin düşüşüyle birlikte Asya’nın en varlıklı insanı olarak bilinen Guatam Adani’nin net serveti iki günde 22 milyar dolar eridi.

Adani Group’tan öfke dolu savunma

 

Skandal sonrası 2 günde 50 milyar dolar kaybetti

 

Dünyayı sarsan milyar dolarlık borsa manipülasyonu

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)