E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Ackman: Faiz artışı durmalı---

Bill Ackman: Faiz artışı durmalı

Bill Ackman: Faiz artışı durmalı
21 Mart 2023 - 17:36 borsagundem.com

Elon Musk’tan sonra Bill Ackman da, Fed’i faiz oranlarını artırmaya ara vermeye çağırıyor.

BORSAGUNDEM.COM - DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD’de Silicon Valley Bank ile başlayan bankacılık krizinin yankıları devam ediyor. Krizin büyüme işaretleri göstermesi, yatırımcıları endişelendiriyor.

Borsagundem.com’un derlediği bilgilere göre, Elon Musk’ın ardından Bill Ackman da, Fed’i, faiz oranlarını artırmaya ara vermeye çağırıyor.

Faizler duraklamalı

Insider’dan Zehra Tayeb’in haberine göre, Bill Ackman, Fed'i bankacılık krizi henüz bitmediği için faiz oranlarını artırmaya ara vermeye çağırıyor. Bill Ackman, Fed'in bankacılık krizi çözülmeden enflasyonla mücadelesini askıya almasını istiyor.

Pershing Square Capital Management Kurucusu ve CEO'su Ackman, paylaştığı bir tweet'te, Çarşamba günü merakla beklenen toplantıda, Fed’in faiz oranı artış sürecini durdurması çağrısında bulundu.

Ackman, Silicon Valley Bank, Signature Bank, Silvergate Capital ve Credit Suisse'deki son patlamalara atıfta bulunarak, “Çarşamba günü duraklamalı. Sistemde bir dizi büyük şok yaşadık” dedi. Ackman, “Bankacılık krizi hala çözülmedi ve daha yüksek oranlar sorunun çözülmesine yardımcı olmayacak” diye yazdı.

Milyarder yatırımcı, enflasyonun hala bir sorun olduğunu ve Fed'in kararlılık göstermeye devam etmesi gerektiğini belirterek, geçici bir ara vermenin veya faiz oranlarında değişiklik yapmamanın şu anda en iyi seçenek olduğunu da sözlerine ekledi.

Sistem üzerinde ek baskı

FedWatch Tool'a göre ABD para piyasaları, devam eden bankacılık krizi endişeleri arasında başka bir faiz artışı için ihtimalleri azalttı ve daha önce beklenen 50 baz puanlık bir artışa karşı şimdi çoğunluk 25 baz puanlık bir artış veya hatta bir duraklama bekliyor. Elon Musk gibi önde gelen sesler de Fed'in gösterge oranlarını düşürmeye başlayabileceğini öne sürüyor.

ABD'de iki hafta önce Silvergate Capital ve Silicon Valley Bank'ın iflas etmesiyle başlayan bankacılık krizi, geçtiğimiz günlerde Avrupa'ya da sıçradı ve UBS'nin İsviçreli bankacılık devi Credit Suisse'i 3.2 milyar dolara satın almasıyla sonuçlandı. Aynı zamanda, bölgesel ABD bankaları, San Francisco merkezli First Republic'in SVB benzeri bir sonucun artan riskleriyle karşı karşıya kalmasıyla aşırı baskı altına girdi.

Ackman, paylaşımlarını, ”Bu, Fed’in faiz oranlarını yükseltmesi ve sistem üzerinde ek baskı yapması gereken bir ortam değil çünkü finansal istikrar Fed'in birinci sorumluluğudur” diyerek sonlandırdı.

Musk’tan Fed’e çağrı: Bu ciddi bir risk

 

Piyasalar bankacılığı görmezden gelip, Fed'e odaklandı

 

FED dilemması

 

Bankacılık krizinin ipleri FED’in elinde

 

Fed kaç puan faiz artıracak? İşte olasılıklar...

 

Küresel piyasalarda gözler Fed'de

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (6)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Mucise Reis : )22 Mart 2023 09:26

    Adam haklı NAS var, dünya müslüman oluyor :D

  • Okie Dokie22 Mart 2023 01:09

    Bill misin Fill misin nesin işine bak. Faiz lobisine çomak sokmak senin haddine mi.

  • ALİ KODUŞ21 Mart 2023 23:32

    TAMAMDA BU BASILAN PARALARI DA YEDİKTEN SONRA NE YAPACAKSINIZ.SÖYLERMİSİNİZ.YİNE ZIRLAYIP DURACAKSINIZ DEĞİL Mİ.FED TRİLYONLARCA KARŞILIKSIZ DOLARI BASMIŞ VE ŞAŞIRTMIŞ DURUM DA.

  • Mucise Reis : )22 Mart 2023 09:29

    bide karşılıksız bastık faizleri düşürdük arttırmadık. enflasyon ve bütük fiyatlar artıyor :D maaşlar pul oldu. burada para basmak riski her zaman var. az ve dengelı olmak gerekli. bizdede tersi durum var, 8,500 maaşlar 5,500 maaşlar kira ödemez oldu :D  1 euro 20 tl oldu  bizdeki durum ABD yada Avrpada olamaz. o seviyeye gelmeden millet hurraa der sokaklara çıkar. düşünsene 100 bın t para var oldu 200 bin tl  2 yılda ama karşılığı eridi pul oldu paranın... ABD de sokaklar dolup taşar, seçimlerde ezilir bu sonucu oluşturanlar...

  • ekonomi profu21 Mart 2023 19:41

    olur mu öyle şey faiz candır gerisi heyecan(!) kazın ayağının öyle olmadığını hep beraber göreceğiz inş.

  • Mehmet 21 Mart 2023 22:24

    Akıl dolu bir ironi