E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaPiyasaBill Ackman: Amerikan tarihinin en belirsiz dönemi---

Bill Ackman: Amerikan tarihinin en belirsiz dönemi

Bill Ackman: Amerikan tarihinin en belirsiz dönemi
04 Eylül 2020 - 12:31 borsagundem.com

Wall Street yatırımcıları Perşembe günü hisse senetlerindeki çöküşü anlamaya çalışıyor. Kovid krizinin en kârlı isimlerinden milyarder yatırımcı Bill Ackman borsalardaki belirsizliğin altını çizdi

BORSAGUNDEM.COM – DIŞ HABERLER SERVİSİ

Milyarder riskli fon yöneticisi Bill Ackman teknoloji ağırlıklı Nasdaq Endeksi’nin %5 oranında aşağı sürüklendiği perşembe gününün ardından borsaların karanlık bir yola girip girmediğine ilişkin soruları yanıtladı.

Ackman borsalarda sonun başlangıcı olduğuna ilişkin sorulara hayır cevabını veriyor. Buna karşın borsaların belirsizlikleri sevmediğini de hatırlatıyor. Milyarder yatırımcı Bloomberg’e verdiği demeçte, “Bu kesinlikle sonun başlangıcı değil. Fakat Amerikan tarihinin en belirsiz dönemlerinden birine girdiğimizi söyleyebilirim. Piyasalar belirsizlikleri sevmez” ifadelerini kullandı.

Servet danışmanlık şirketi Pershing Square Capital’ın CEO’su röportajında ABD’de yaklaşmakta olan seçimlerin ve halihazırda ekonomide oluşan etkilerinin önümüzdeki haftalarda ve aylarda ABD için sadece daha fazla belirsizlik oluşturmaya yarayacağını ifadelerine ekledi.

Korona virüs pandemisi süresince piyasanın liderleri konumunda bulunan teknoloji şirketlerini hatırlatan Ackman, aşırı miktarda değerlenmiş Apple ve Tesla gibi teknoloji hisselerinin zayıf bir konumda olduğunu belirtti. İki hisse de Perşembe günü gerçekleşen düşüşten ağır biçimde etkilendi.

Milyarder yatırımcı borsalarda daha geniş çapta bir düşüşün çok daha dik gerçekleşeceğini öngörüyor. Bill Ackman Mart ayındaki çöküşün ardından yakalanan son derece güçlü hisse senetleri rallisinin sonrasında dik bir düşüşün çok da şaşırtıcı gelmemesi gerektiğini belirtti.

Bill Ackman bu sene içerisinde 27 milyon dolarlık yatırımını mart ayı diplerine ayarlayarak New York Times’ta “tüm zamanların en iyi ticareti” başlığıyla haber olmuştu. Görece ayı piyasasına yakın kalan riskli yatırım fonu 2,6 milyar dolar kazanç elde etti.

ABD hisselerinde % 10 düşüş potansiyeli var

 

Wall Street’te büyük çöküş başladı mı?

 

Küresel satış dalgası

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Okie Dokie04 Eylül 2020 13:41

    Bu belirsiz dönemden hep birlikte çıkacağız. Yeter ki kenetlenelim kardeşlerim. Biz bize yeteriz Amerikam diyorum.