E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaDış Piyasalar'Bilinmezlik dönemine girdik'---

'Bilinmezlik dönemine girdik'

'Bilinmezlik dönemine girdik'
29 Haziran 2013 - 12:51 borsagundem.com

Ekonomist Nouriel Roubini, yatırımcıları yeni dönemde daha fazla bilinmezlik ve volatiliteye hazırlanmaları konusunda uyardı

Project Syndicate isimli web sitesine yazdığı bir makalede yeni bir bilinmezlik ve volatilite döneminin başladığını belirten Roubini, "Öyle görünüyor ki bu içinde bulunduğumuz dönem istikrarsız ekonomiler ve istikrarsız piyasalara götürecek bizi. Daha geniş bir risk azaltma döngüsü piyasalar için söz konusu olabilir" yorumlarında bulundu.

Ekonomik büyümenin yavaş kalmasına rağmen riskli varlıkların son zamanlardaki finansal türbülansa kadar ralli gerçekleştirdiklerini belirten New York University profesörü, bu rallinin 3 gerekçesi olduğunu belirtiyor.

Birinci gerekçe olarak düşük ihtimalli fakat gerçekleşmesi durumunda büyük etki yaratacak olayların önemine değinen Roubini, bu konuda Euro Bölgesi'nin dağılma ihtimalini örnek verdi. Bu ihtimalin bir sene öncesiyle karşılaştırıldığında bugün daha da düşük olduğunu belirterek, riskli varlıklarda bunun bir ralli yaratmış olabileceğinin altını çizdi.

İkinci neden olarak finansal piyasaların bu yılın sonunda ve önümüzdeki yıl bir toparlanma gerçekleşeceğine dair iyimser olduğunu belirten "Kriz Kahini", "İyimserler uzun ve acı veren bir sürenin sonunda bu yılın farklı olduğunu tekrar edip duruyorlar ve küresel ekonominin daha güçlü bir toparlanmanın eşiğinde olduğunu dile getiriyorlar" dedi.

Nouriel Roubini, üçüncü neden olarak ise küresel merkez bankalarının daha önce benzeri görülmemiş para politikalarınnı varlık fiyatlarında geçici olarak bir tırmanışa neden olduğunu belirtti. Yazısında bu tür bir stratejinin risklerinin de olduğunu belirten Roubini, büyümenin sıçrama göstermemesi durumunda düşük hızda büyümenin varlık fiyatlarında da düşüşe yol açacağı uyarısında bulundu. Roubini ayrıca Fed gibi bazı bankaların parasal genişlemeyi bırakıp sıfır faiz oranını yükselterek "fişi çekebileceği"ni dile getirdi.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)