E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilim Kurulu Üyesi Taşova: Görüntüleri dehşetle izledim---

Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Görüntüleri dehşetle izledim

Bilim Kurulu Üyesi Taşova: Görüntüleri dehşetle izledim
29 Temmuz 2020 - 16:43 borsagundem.com

Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, maçlar sonrası kutlama görüntülerini dehşetle izlediğini söyledi.

Profesyonel liglerin sona gelmesiyle birlikte play off maçlarına çıkan takımların taraftarları, galibiyet ve tur sevincini sokakta yaşadı. Sosyal mesafe kurallarının hiçe sayıldığı kutlamalarda, taraftarlar birbirlerine sarılarak sevincini gösterdi.

Sağlık Bakanlığı Korona virüs Bilim Kurulu Üyesi ve Çukurova Üniversitesi Tıp Fakültesi Balcalı Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yeşim Taşova, maç sonlarında ortaya çıkan görüntülerin dehşet verici olduğunu belirtti.

''MAÇ SONRASI GÖRÜNTÜLERİ DEHŞET İÇİNDE İZLEDİM''

Taşova, sevinçleri üzüntüye dönüştürmeden korona virüs önlemlerinin alınması gerektiğine vurgu yaparken, "Sosyal mesafe bu tür damlacık enfeksiyonlarında Covid-19'da olduğu gibi en önemli korunma yöntemlerinden biridir. Bunun üzerine maske ve el hijyenini eklediğinizde korunma daha da artar. Maç sonrası görüntüleri gerçekten dehşet içinde izledim. Sevincimizi üzüntüye dönüştürmememiz gerektiğini düşünüyorum" dedi.


''BİRBİRİMİZE SARILMADAN KUTLAYALIM''

Kutlamaların gereken tüm önlemler alınarak yapılması ya da ertelenmesi gerektiğinin altını çizen Taşova, şöyle konuştu:

 "Herkesin ne kadar heyecanlandığını da görüyorum. Çevremde de çok yaşıyorum bunu ama pandemi dönemindeyiz. O yüzden bunu vurgulayarak söylemek istiyorum ki sosyal mesafe son derece önemli. Kutlamalarımızı da ertelememiz gerekiyor. Ya da sosyal mesafeli nasıl olacaksa kutlamaları birbirimize sarılmadan, sosyal mesafeyi bozmadan yapmak gerekiyor. Sadece kendileri değil çevrelerindeki insanları da enfekte etmeleri açısından önlem alınmalı. Sadece kendimize karşı sorumlu değiliz, çevremize karşı da sorumluyuz."

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • VS29 Temmuz 2020 21:30

    Bu ülkede yasak uyana var.uymayana yasak yok

  • mucize reis ;)29 Temmuz 2020 17:30

    Ayasofya camiinde namaz götünrüleri nasıl izlediniz hocam ? onlarıda sukunetle ruhsal rahatlama ile mi ? ...Başak spor kutlamalarını? resimizin oğlu bilal bile kutlamalra katıldı ama maskesi yoktu. Sanırız, bu ülkede herkes gücü yeten yetene mantığı ile açıklama yapıyor. açıklamanızı takdir ettim alkışladım. ama görüyorsanız, hepsini görün görmuyorsanız hiç birini görmeyin, o nu göruyorum, bunu göruyorum bilimde yoktur

  • Baba29 Temmuz 2020 21:23

    Mucize reis sen kimseyi duzeltemezsin sen kendini duzelt butun yorumlarin tarafli yanli ve yandas.Fakat yandaslikta ileri gitmissin taaa yunanin tarafina gecmissin OLMUYOOR OLMUYOOR