E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilim Kurulu Üyesi Kara: Yeni önlemler gelebilir---

Bilim Kurulu Üyesi Kara: Yeni önlemler gelebilir

Bilim Kurulu Üyesi Kara: Yeni önlemler gelebilir
27 Ekim 2020 - 21:55 borsagundem.com

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, yarın yapılacak Bilim Kurulu toplantısında il bazında yeni önlemlerin de masaya yatırılabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanlığı Koronavirüs Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında yarın İstanbul’da toplanacak. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, toplantı öncesi açıklamalarda bulundu.

“YARIN DEĞERLENDİRİLİP KONUŞULACAK”

Prof. Dr. Kara, il bazında bir kısıtlamanın gündeme gelip gelmemesine ilişkin şunları söyledi:

Büyük olasılıkla diyorum çünkü yeni rakamlar yarın değerlendirip, konuşulacaktır. Yeni önlemlere gerek olup olmadığı ve son dönemde elde edilen bilgiler konuşulacak.

Havanın soğuması Avrupa’da biraz daha erken oluyoruz. İnsanların içeriye girmesi biraz daha erken oluyor.

Dikkat edecek olursak, Avrupa’daki ülkelerde ciddi bir vaka artışı var. Böyle olunca biz ne yapabiliriz onlar değerlendirilecek.

Onlardan aldığımız örneklere göre Türkiye’de neler yapabiliriz, hep beraber konuşacağız.

Özelikle Avrupa’daki vaka artışı ile erken dönemde hastalanan kişilerin bazılarının tekrar virüsü alabildiklerini ve tekrar hastalanabildiklerini görüyoruz.

O nedenle de hastalığı geçirmiş olmanın, koruyucu olmadığının vurgusunu tekrar yaparak, bizim tüm önlemleri tekrar tekrar hep birlikte hastalığı geçirsek de geçirmesek de uymamız gerekiyor. Yeni önlemler de olabilir, rakamlara göre, gidişata göre konuşulacaktır.

“YENİ ÖNLEMLER GELEBİLİR”

Prof. Dr. Kara, bu önlemlerin neler olabileceği sorusuna ise şöyle yanıt verdi:

Son rakamlara ve değerlere bakmak lazım. Maske kullanım oranlarının ne olduğuna, uyumun ne kadar olduğuna bakmak gerekiyor.

Bir de uygulamalarda nelerin ne kadar uygulanabildiğine, önerileri açıkçası il pandemi kurulu il bazında da alabiliyor.

O alınan önlemlerin ne kadar etkili olduğunu, ne kadar uygulanabildiğini, sorun yaşanan yer var mıdır yok mudur onları da değerlendirip, ona göre karar vermek lazım. Yeni önlemler gelebilir.

Sağlık çalışanlarına istifa, izin ve emeklilik yasağı

Türkiye'de günlük yeni hasta sayısı 2 bin 200'ü aştı

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

ETİKETLER :
YORUMLAR (9)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • yeni tip akil adamlar28 Ekim 2020 10:59

    Bu adamlar hikaye güya bilim adamı hiç biri masaya ağrılığını koyup şöyle yapılmaı diyemiyor.

  • AHMET ÖZBİR28 Ekim 2020 08:45

    BİLİM Kurulu'ndan SOKAKLARDA SİGARA İÇİLMESİNİN yasaklanmasına yönelik KARAR bekliyoruz. Diğer bir husus okullarımız, ORTALIK FELAKET! 13-14 yaşkarındaki öğrencilerin AĞIZLARINDA SİGARA, maske ise asla kullanmamaları. BU KADAR VURDUM DUYMAZLIK nedir, nerede öğretmenler, NEREDE OKUL YÖNETİCİLERİ? Geleceğimiz büyük tehdit altında.

  • kamileoynakbaş28 Ekim 2020 07:44

    ülke darmadaan oldu bunlar hala cezzz cazzzz modundan çıkamadı..vah bize ..bunlar hala cezzzzz cazzzzzz dünya gısganıyo ceezzzz cazzzz ..modunu atlatamadılar..sağlık bakanı her akşam yapmak lazımm diyo yap ..bakansın .karar al uygula neden halkı ateşe atıyorsun ..ekonomi bakanı çıkıyo hala dünya gısganıyo dolarıı napcan boşver dünyada tekiz yok böe bizim gibisi .şimdi bi paket daa açıklıcam en son neydi ivme denge dalga eksen kaydırtma v leme yep leme ..sahi borsada varlık fonlarına bakın özellikle emlak gyo ya ekseni fena kaydı ..varlık fonu şirketi öncü herkesin güven için izlediği daha algı bile yapamıyorlar..bu bilimcide ceezzzz cazzzz yapacazzzz diyo .hala .cezz diyo ..yangını görmüyor..

  • Arnavut Ķöy Kayabaşı27 Ekim 2020 23:36

    Verilen rakamların hepsi hikaye...İmkanı olan Arnavutköydeki kayabaşı mezarlığına gitsin gözleriyle görsün..Dün benim gördüğüm 32,Bugün gördüğüm 35...Artık gerisini siz düşünün...Antalya da turistlerin %95 i maske vs hic bir sey umurlarında değil...Sorduğumuzda tatile geldik..Tatildede maskemi takalım diyorlar...Öbur dünyada bol bol tatil ve güneş var.Ücretsiz solaryum vs...devam etsinler.....Ya istanbul...Arkadaş sağlık bakanı her akşam yalvarıyor...Hastaneler foldu taşıyor..Sağlık çalışanları gecesine gündüze takmadan çalışıyor.Uykusuzluk gözleri kan çanağına dönmüş,yüzlerinde maske izleri,ayakları ayakta durmaktan pert olmuş...Onlar sizin yakınlarınız için uğraşırken sizlerin bu umursamaz tavrına söylenecek kelime bulamıyorum...Dün Esenlerdeydim...Hes uygulamasından baktığınızda heryer kıpkırmızı olduğu halde sokakta gördüğüm insanların yüzlerinde ne maske var ne sosyal mesafe....

  • Arnavut köy Kayabaşı (devamı)28 Ekim 2020 00:36

    Ha birde şu pandemi mezarlığın lütfen sosyal mesafeye dikkat edelim.Arnavut köy kayabaşı mezarlığında gördüklerim dehşet vericiydi...Maske genelde vardı fakat sosyal mesafe sıfır..Gidişat hiç göründüğü söylendiği gibi değil haberiniz ola...ayağınızı denk alın..!

  • Hasan İşgüzar27 Ekim 2020 22:53

    Geçen yıl gibi sorun olmaz iyi kötü covit tanındı nasıl başa çıkılacağı be yönde önlem alınması gerektiği konusunda farkındalık oluştu. Tedavide kullanılacak ilaçlar öğrenildi. Maske üretimi yapılıyor solunum cihazları tedarik edildi. Sonuç olarak panik olmaya gerek yok. Maske mesafe temizlik uyalım kafi...

  • bak sen28 Ekim 2020 02:53

    ailenden birisini bu hastalıktan kaybedersen anlarsın şu yazdıklarının gerizekalılık olduğunu

  • Erol g.27 Ekim 2020 22:33

    ECZANELERDE MARKETLERDE MASKE SATIŞINI TEKRAR YASAKLAMAYIN MASKE TEMİNİ ICİN INTERNETEN MÜRACAAT ŞARTINI GETİRMEYİN

  • Aks1527 Ekim 2020 23:14

    Yasak gelme sebebi fahiş fiyata maske satılmasıydı. Şu anda en kaliteli maske bile 50 adedi 40 TL. Ben nisanda vasat bir maskeyi 50 tanesi 170 TL den almak zorunda kalmıştım. Aynı maskeyi şu anda 20 TL ye satıyorlar.