E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilim Kurulu üyesi Kara: AstraZeneca'nın aşı çalışması niçin durduruldu---

Bilim Kurulu üyesi Kara: AstraZeneca'nın aşı çalışması niçin durduruldu

Bilim Kurulu üyesi Kara: AstraZeneca'nın aşı çalışması niçin durduruldu
09 Eylül 2020 - 10:12 borsagundem.com

Gece saatlerinde dünyaca ünlü ilaç firması AstraZeneca milyonları şoke eden "Aşı çalışmasını durdurduk" açıklamasını yaptı. Twitter'da kararı değerlendiren Bilim Kurulu üyesi Ateş, aşı çalışmalarının niçin durdurulmuş olabileceğini anlattı

Aralık 2019'dan bu yana tüm dünyaya kâbusu yaşatan yeni tip korona virüs (Kovid-19) salgınından kurtulmak için tüm dünyanın umudu en az bir Kovid-19 aşısının seri üretime geçmesinde. Oxford Üniversitesi ile birlikte aşı çalışması yürüten ilaç firmalarından biri de İngiliz-İsveç şirketi AstraZeneca aşı üretimine en yakın firmalardandı. 

Hatta iki gün önce firmadan yapılan açıklamada İngiliz hükümetinin talebi üzerine 30 milyon doz aşının üretimine başlandığı bildirilmişti. Şirketten gece yarısı yapılan açıklama ise dünyayı adeta şoke etti. Şirket, denemelerde görülen bir aksaklık nedeniyle deneyleri durdurduğunu açıkladı.

ATEŞ KARA NE DEDİ?

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, Twitter'daki hesabından Oxford'un buluşu olan ve üretim lisansı AstraZeneca tarafından satın alınan 'AZD1222' adlı aşının deneylerinin durdurulmasına ilişkin açıklama yaptı.

Prof. Dr. Kara, aşının denemelerinin neden durdurulmuş olabileceğini şöyle anlattı:

"Özellikle aşı çalışmalarında katılımcı sayısı yüksek olduğu için görülebilecek sorunlar; örneğin aşı olan kişinin kanser tanısı alması aşı uygulandıktan sonra olduğu için aşı ile ilgisi olmasa dahi araştırılarak netleştirilir ve çalışma öyle devam eder."

AstraZeneca aşı denemesini durdurdu

 

AstraZeneca korona virüs aşısı üretimine başladı

 

9 aşı firmasından güvenlik garantisi

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)