E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilim Kurulu sonrası Koca'dan somut tedbir mesajı---

Bilim Kurulu sonrası Koca'dan somut tedbir mesajı

Bilim Kurulu sonrası Koca'dan somut tedbir mesajı
16 Kasım 2020 - 23:18 borsagundem.com

Bakan Koca'nın açıklamasına göre Bilim Kurulu'nda hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı

Bilim Kurulu toplantısı sonrası yazılı açıklama yapıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın yazılı açıklaması şu şekilde;

"Dünya 11 aydır yeni tip koronavirüs salgınıyla mücadele ediyor. Salgın, küresel ölçekte yayılmaya ve can almaya devam ediyor. Bugün itibariyle dünya genelinde 55 milyon vaka tespit edildi, 1 milyon 400 bine yakın can kaybı yaşandı.

Bu süreçte hiçbir ülkenin bu virüsten bağışık kalması mümkün olmadı. Ülkemizde Mart-Mayıs ayları arasında yaşanan ilk dalganın ardından vaka sayılarını kontrol altına almayı başardık. Ancak son aylarda, tüm dünyadakine benzer bir seyirle, vaka ve ölüm sayılarında önemli artışlara şahit oluyoruz. Bugün birçok ülke kapanma tedbirleri dahil toplumsal hareketleri kısıtlamalarına yeniden başvurmaya başladı.

Son dönemde sürekli dile getirdiğimiz üzere, tüm Türkiye’de genel bir artış eğilimi mevcut. Ancak İstanbul başta olmak üzere ülkemizin genelinde daha ciddi seyrediyor. Birçok ilimizdeki artış, sağlık kuruluşlarımız üzerindeki baskının da artmasına sebep oluyor. Bilim Kurulu'nda artış hızının yüksek seyrettiği illerimizin üzerinde özel olarak durduk.

Hastane kapasitelerimize, sağlık çalışanlarımızın koşullarına, uyguladığımız tedavi protokollerine, dünyadaki yeni tedavi seçeneklerine, aşı ve ilaç çalışmalarına yönelik detaylı değerlendirmelerimizi yaptık.

Kış aylarının gelişi nedeniyle insanlar daha yoğun kapalı alanlarda bulunuyor. Vaka artışında birincil etkenin insan hareketliliği ve toplu mekanlarda bulunma olduğuna dikkat çekilerek alınması gereken kısıtlayıcı tedbirler tüm detaylarıyla masaya yatırıldı. Hastalığın yayılmasını önleyici somut tedbirlerin hayata geçirilmesinin tavsiye edilmesi yönünde karar alındı.

Salgınla mücadelede yalnızca kamu kurumlarının çabası yeterli olmaz. Yerel yönetimlerin, sivil toplum kuruluşlarının, medyamızın, kanaat önderlerinin ve birer birer her vatandaşımızın sağduyusuna ve katkısına ihtiyacımız var. Unutmayalım, koronavirüs alacağımız tedbirlerden güçlü değildir."

Türkiye'de bugün 3316 yeni hasta tespit edildi

AB, Kovid-19 aşısı için beşinci alım sözleşmesini imzalayacak

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Saatçi Naci17 Kasım 2020 10:27

    Hasta sayısını saklayarak pandeminin yayılmasının baş sorumlusu ne bilim kurulunun kararlarına uyulmasını bekliyormuş.İroni mi?

  • Hakan17 Kasım 2020 07:28

    Bence okullarda uzaktan egitime geçilmeli, çocuklar temizliği fazla bilmiyor ve dikkat edemiyorlar. Hafta sonları sokağa çıkma yasağı getirilebilir, ayrica saat 21:00 sonrası sokağa çıkma yasağı getirilebilir. Sosyal etkinlikler seneye ertelenebilir. Parti, düğün, brifing, konser tarzı etkinlikler yasaklanabilir yada katilimci sayısı ile (15 kişi sınırı) konulabilir.

  • Recai17 Kasım 2020 07:27

    Haftasonu sokağa çıkma yasağı koyun, ekonomiye zararı olmaz. Bir de miting yapma yasağı getirin herkese. Bazı cumhurbaşkanları sürekli miting yapiyor

  • Berber Bekri17 Kasım 2020 02:40

    Nebilim obilum bubilim şubilim diye uzarrrr gider.