E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaYaşam-MagazinBilim adamlarından müthiş keşif---

Bilim adamlarından müthiş keşif

Bilim adamlarından müthiş keşif
10 Eylül 2015 - 16:37 borsagundem.com

Güney Afrika'da çalışma yapan bilim insanları, oldukça önemli bir keşfe imza attı.

Güney Afrika'da 2 yılı aşkın bir süredir kazı çalışmaları yapan ekip, evrim çalışmaları için tarihi değere sahip bir keşfe imza attı. 'Homo naledi' adı verilen yeni bir tür keşfettiklerini duyuran ekip, bu canlıyı "İnsanın atasının yeni türü" olarak tanıttı.

Güney Afrika'da çalışma yapan bilim insanları, oldukça önemli bir keşfe imza attı. 
Ülkenin en kalabalık kentlerinden Johannesburg'un yakınlarındaki bir mağarada kazı yapan ekip, daha önce varlığı bilinmeyen ve modern insan ile benzerlik gösteren yeni bir türe ait kalıntılara rastladı.  
 
2 yılı aşkın bir süredir devam eden çalışmanın bulgularını kamuoyuna açıklayan ekip, bu yeni türe 'homo naledi' ismini koyduklarını duyurdu.  
 
Mağaradaki kazıların ardından 15 farklı bedene ait 1500'e yakın fosilleşmiş kemik bulduklarını açıklayan  Witwatersrand Üniversitesi Profesörü Lee Berger, söz konusu kalıntıları "İnsanın atasının yeni türü" olarak tanıttı. 
 
2013 yılında başlanan kazılardan elde edilen fosillerin özellikle evrim çalışmaları için tarihi bir değere sahip olduğunun altı çiziliyor.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (3)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • PEGASÜSLÜ NACİ TANÖVERGİL10 Eylül 2015 20:44

    Eyyyyy bilim adamları , yeter artık yaa.... bir karar verin arkadaş , nereden geldik atalarımız ne? kaç türüz biz neyiz ... sudan mı çıktık , maymunlarla ortak kaderimiz ne ? uzaydan bakteri olarak düşüp mü evrimleştik .. bir karar verin arkadaş artık...

  • Ya buna müthis diyenler10 Eylül 2015 20:22

    Ya bunu müthiş buluş diye lanse edenlere ne diycen

  • bir10 Eylül 2015 18:11

    maymun bulmuşlar.kendilerini ....