E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaGündemBilecik: Artık zaman kaybedecek lüksümüz yok---

Bilecik: Artık zaman kaybedecek lüksümüz yok

Bilecik: Artık zaman kaybedecek lüksümüz yok
10 Temmuz 2018 - 18:31 borsagundem.com

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik, yaptığı değerlendirmede artık kaybedecek zaman olmadığını, bir an önce makro ekonomik istikrarı sağlayacak programların ortaya konması gerektiğini belirtti

TÜSİAD Başkanı Erol Bilecik yeni kabinenin açıklanmasının ardından değerlendirmelerde bulundu. Bloomberg HT'ye konuşan Bilecik, daha kuvvetli makro ekonomik prorgamların uygulamaya konması gerektiğini belirterek "Yeni bir süreç, yeni bir deneyim başladı, özel sektörden katılımın daha fazla olduğu bir sistemi izliyoruz. Bunun olumlu neticileri olmasını temenni ediyorum..İçinde bulunduğumuz dönemde dünyada gerek demokrasi, gerek teknoloji ve gerek ekonomi için farklı bir sınav dönemindeyiz, daha yüksek standartlarda demokrasi yönetimine ihtiyaç var. Daha kuvvetli makro ekonomik istikrarı ortaya koyan programı da uygulamak zorundayız." ifadelerini kullandı.

Bilecik açıklamasına "Sayın Albayrak ve özel sektörden değerli Bakanımız eminim makro ekonomik istikrarı koruyan, enflasyon başta olmak üzere problemleri geride bırakacak önemli ekonomi programını ortaya koyacaklardır" şeklinde devam etti.

Bilecik, ekonominin yanı sıra dış dünyayla olan diplomatik ilişkilerin de önemli olduğuna dikkat çekerek "İyi dış politika kuvvetli ekonomi için olmasa olmazdır. Artık zaman kaybedecek lüksümüz yok, bir an önce programların hayata geçirilmesi, bu programların uygulamaya konması gerekir" yorumunu yaptı.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Muar bey10 Temmuz 2018 23:06

    Sen once o dandik hissen despc i duzelt sonra devlete kafa tut

  • Cego10 Temmuz 2018 22:49

    Biraz cesaret li olun diyinki ülke ekonomisimi aile ekonomisimi.

  • Osmanlı 10 Temmuz 2018 22:03

    TUSİAD oldu olası AK başarıları kıskanıyor. Reis işini bilir

  • minoltay10 Temmuz 2018 21:09

    sen önce borsada rezil fiyattan işlem gören indes hisselerinin fiyatını toplada ondan sonra koskoca devlete kafa tut...senin itibarın indes in fiyatıyla doğru orantılı...borsacılar seni gayet iyi tanıyor...

  • Kâmil10 Temmuz 2018 20:19

    Türkiye piyasasında enflasyon, faiz ve doların aşırı değerlenme ve yükselmesinin önüne geçilmesi lazım ve bir şekilde gelişmiş ülkelerin sistematiği gibi devleti bunu kontrol altında tutması lazım. Bu iç piyasayı bozuyor ve zam olarak vatandaşa yansıyor. Uzun zamandır inecek, düzelecek ihtimali ile bekleniyor ancak bir türlü düzene girmedi. Umarım bir yolunu bularak düzene sokulur ve Türkiye içinde yaşayan herkes rahatlar. Yoksa piyasa daha da bozulabilir. Bozulan şeyin toparlanması, süre uzarsa giderek zorlaşır.

  • mehmet yılmaz10 Temmuz 2018 20:04

    lüks tüsiattan başka bir yerde yok.koç 100 miyona ev almış amerikada.

  • Berber bekri 10 Temmuz 2018 20:01

    Kalbura su taşınmaz...kör usturayla tıraş olunmaz...havanda su dövülmez...Haydi türkiye ileri ha bide bilalsiz kabine olmaz Bilal okçuluk bakanı oleydi 2023 hedeflerini tutururduk şimdi zor...

  • Murat Mutlu10 Temmuz 2018 19:45

    Yeni Kabine ile yön tamamen özel Sektör çalışma anlayışı ve sonuç odaklı olduğunu düşünüyorum. Bununla birlikte önümüzdeki haftalarda somut adımlar ile birlikte pozitif eğilim belirtileri ekonomiyi canlandırıp pozitif atmosfer yaratacaktır.