E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilançolar sonrasında hisse bazında ayrışma görülebilir---

Bilançolar sonrasında hisse bazında ayrışma görülebilir

Bilançolar sonrasında hisse bazında ayrışma görülebilir
06 Mart 2020 - 09:26 borsagundem.com

Vakıf Yatırım tarafından hazırlanan günlük bültende BIST-100 endeksinin yurt dışı piyasalara paralel olarak negatif tarafta açılması bekleniyor.

Güne tepki alımlarıyla başlayan BIST-100 endeksi gün içinde yine 113,000 seviyesini aşamadı ve günü %0.9 artışla 111,815 seviyesinden kapanış yaptı. İşlem hacmi nispeten düşük seviyede, 8.6 milyar TL olarak gerçekleşirken, endekse dahil 52 hisse değer kazandı, 42 hisse ise değer kaybetti.

Yurtdışı piyasalarda ise sert dalgalanmalar görüldü. Hafta boyunca iki gün üst üste aynı yönde hareket edemeyen ABD endeksleri %3'ün üzerinde satışlar izlendi. Dünya çapında hızla yayılan virüs salgınının ekonomik etkilerine yönelik önlemler alınırken, Kaliforniya eyaletinde acil durum ilan edilmesi ABD piyasalarında satışların hızlanmasına sebep oldu. Özellikle global çapta havacılık hisselerinde sert satışlar hakimdi. Çin'de vaka sayısının artış hızı yavaşlasa da Dünya Sağlık Örgütü dünya çapında 95,000 vakanın yanı sıra 3,200 kişinin de hayatını kaybettiğini açıkladı. Bu gelişmelerle beraber sabah saatlerinde Asya piyasalarında %1, Avrupa ve ABD vadeli piyasalarda ise %2 civarında satıcılı seyir izleniyor.

Dün yerel varlıkların yurtdışından pozitif ayrışmasının ana sebebi Moskova'da yapılan Türkiye-Rusya zirvesi oldu. Seans içinde bekleyiş havası hakimden, liderlerin ardından heyetler arası görüşme sonrasında İdlib için ateşkes kararı çıktı. Buna göre İdlib Gerginliği Azaltma Bölgesi'ndeki temas hattı boyunca tüm askeri faaliyetler, 6 Mart 2020 saat 00.01'den itibaren durdurulacak.

BIST-100 endeksinin yurtdışı piyasalara paralel olarak negatif tarafta açılmasını bekliyoruz. Gün içinde bilançolar sonrasında hisse bazında ayrışma görülebilir. 110,500-110,000 ve 109,500 destek seviyeleri iken 113,000 ana direnç olarak korunuyor. 109,500 altına gelinmesi halinde kısa vadede risk azaltılabilir.

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (4)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Nursen08 Mart 2020 13:20

    Yakan yalan

  • VS07 Mart 2020 21:51

    Şu spek mi ne benim kağıda bı dalsada zararımı çıkarsam

  • Tayfun Atmaca06 Mart 2020 23:12

    Bana gore önemli olan ,kagidin asagi ve yukarı hareketlerini surekli takip altinda tutarak davrandigin surece az veya cok karlar yakalayabiliyorsun..burada en buyuk risk, aşirı iştah..biraz daha,biraz daha dedigin surece inis ve cikislardaki karlardan yararlanamiyorsun..kagidin asagi ve yukari hareketlerini bilmedigin kagitlara da girilmemesini tavsiye etmiyorum..en azindan bu donemlerde..zira bilanco karliligi,fed faiz indirimi,baris mutabakatı vs veriler kagitlarin alim taleplerini etkilemiyor..yani kucuk yatirimcilar icin al-sat cok tehlikeli donemlerdir..kucuk yatirimcilar icin tavsiyem,blancolari iyi olan hisse senetlerini alsinlar,orta-uzun vade beklesinler..sonucta bircok enstrumandan daha fazla kazanabileceklerdir...

  • The broker 06 Mart 2020 12:57

    Sevsinler vakıf yatırımın yorumunu. Vakıfbank çok iyi kar verdide ne oldu. Mesela. Petun da iyi kar verdi ama bir nunara olmuyor, Pnsüt düşük kar verdi iyi yerlerde duruyor. Yurdum borsasında iş “iyi kara mali bilancoya bakmaz, “Spek” hangi hisseye girerse, o gider” yorumu daha gercekçi