E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaŞirket HaberleriBilançolar öncesi borsalar için kritik hafta!---

Bilançolar öncesi borsalar için kritik hafta!

Bilançolar öncesi borsalar için kritik hafta!
10 Ekim 2022 - 20:11 borsagundem.com

ABD’nin Çin’e yönelik çip kısıtlamalarının etkisi bugün borsalarda hissediliyor. Son 2 yılın en düşük seviyesine gelen ABD borsaları için yılın en kritik haftası başlıyor…

BORSAGUNDEM.COM-DIŞ HABERLER SERVİSİ

ABD yönetimi, Çin'in askeri gücü için ihtiyaç duyulan kritik teknolojilere erişimini engellemek amacıyla gelişmiş çiplerin ülkeye ihracatına yönelik yeni kısıtlamalar getirdi. Bu karar borsaların satışa dönmesinde etkili oldu.

Yatırımcılar kritik eylül enflasyon verilerini ve üçüncü çeyreğin ilk kurumsal sonuçlarını beklerken, New York Menkul Kıymetler Borsası yeni haftaya olumlu bir başlangıç yaptı, ancak yükseliş uzun sürmedi.

3 Wall Street endeksi açılıştan hemen sonra negatif bölgeye geçti. Dow Jones Sanayi Ortalaması açılıştan kısa bir süre sonra 82 puan veya %0.26 düşüşle 29.220 puana geriledi.

Barometre endeksi S&P 500 %-0,66 ve 3,614 puana gerilerken, teknolojik Nasdaq ise %1,11 azalarak 10.534 puana geri geldi. Teknoloji endeksi, yarı iletken şirketlerin hisselerinin ağır kayıplar kaydetmesiyle Eylül 2020'den bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BİLANÇOLAR BEKLENİYOR

Önümüzdeki birkaç gün içinde üçüncü çeyreğin ilk kurumsal sonuçlarının yayınlanması başlayacağından, bu hafta Amerikan endeksleri yakından takip ediliyor. Bunlar arasında dört büyük bankanın; JP Morgan, Wells Fargo, Morgan Stanley ve Citi’nin yanı sıra PepsiCo, Delta ve Domino şirketlerinin bilançoları bekleniyor.

Aynı zamanda Perşembe günü Eylül ayı yıllık enflasyon rakamları belli olacak. Merkez bankasının, yani Federal Rezerv'in para politikasının bundan sonraki adımları için son derece önemli bir gelişme.

Borsagundem.com’un yaptığı derlemelere göre, Amerikalı bankacıların 1-2 Kasım'da iki gün sürecek toplantıda 75 baz puanlık yeni bir faiz artırımı bekliyor.

Bu arada, yıl başından bu yana, Dow Jones %20 , S&P 500 %24 ve Nasdaq en az %33 değer kaybetti.

Haftanın ilk işlem gününde 5 hisseye tedbir getirildi

 

Borsada pozitif seyir yeni haftaya taşındı

 

BİST hisselerinin günlük performansları 10/10/2022

 

Amerikalı şirketler için karlılık dönemi sona mı erdi?

 

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)