E-BÜLTEN

E-bültenimize abone olarak
en son bilgilere ve haberlere ulaşabilirsiniz.

Ana SayfaAracı Kurum RaporlarıBilançolar BİST'e destek olabilir---

Bilançolar BİST'e destek olabilir

Bilançolar BİST'e destek olabilir
25 Temmuz 2013 - 09:27 borsagundem.com

Endekste 50 günlük ve 200 günlük basit hareketli ortalamaların kesiştiği görülüyor

Son beş yılın en yüksek seviyesinde gelen ABD konut verileri FED’in teşvikleri azaltacağı endişelerini yeniden güçlendirdi. Veriler sonrası ABD borsaları günü küçük eksilerle kapatırken, emtialar ve gelişmekte olan ülke borsalarında satışlar daha etkili oldu. Avrupa borsaları ise beklentilerden iyi gelen PMI verileriyle günü yükselişlerle kapattı. BİST 100 Endeksi ise %1,79 düşüşle günü 74.015 puan seviyesinden kapattı. Negatif seyir Asya’da devam ediyor. Nikei endeksi %1’in üzerinde eksiyle işlem görüyor, diğer aysa borsalarında sınırlı eksiler var.
Yurtdışı piyasalarda ABD tarafında haftalık işsizlik başvuruları ve dayanıklı mal siparişleri verileri takip edilecek. Avrupa tarafında ise IFO endeksi verileri piyasaların takibinde olacak. Konut verilerinin beş yılın en yükseğinde gelmesinin ardından FED’in teşvikleri azaltacağı beklentileri güçlenirken, ABD faizleri tekrardan yükselmeye başladı. Güçlenen dolar emtialara satış getirirken, gelişmekte olan ülke borsalarında da satışlar etkili oldu. Bugün açıklanacak verilerin de beklentileri aşması Türkiye’nin de içinde bulunduğu gelişmekte olan ülke borsalarında ve emtialarda satışların devam etmesine neden olabilir. Yurtiçinde bugün Temmuz ayı kapasite kullanım oranları, yabancı menkul kıymet stoku ve reel kesim güven endeksi verileri takip edilecek. Yurtiçi piyasalarda faiz ve döviz kurlarındaki hareketler BİST’i etkilemeye devam edecek. ABD 10 yıllık faizlerde yükselişin devam etmesi yurtiçinde DİBS faizlerinde yukarı yönlü hareketlerin yaşamamasına neden olacağı için yakından izlenmelidir. Dün kapanış sonrası açıklanan Halk Bank karı beklentileri aşarken, bugün de AKBANK bilançosunu açıklayacak. Beklentilerden iyi gelecek banka bilançoları BİST’e destek olabilir.
Endekste ters omuz-baş formasyonu oluşumu başarısız olmuş gibi görünse de halen geçerliliğini koruyor. Endeks 71.000 altına gelmedikçe formasyon geçerliliğini koruyacaktır. Boyun çizgisi yukarı yönlü geçilmesine karşın endeks boyun çizgisinden uzaklaşamadı ved aha öncede belirtiğimiz gibi oluşan boğa tuzağı sonrası endeks geri çekilerek 73.900-74.200 arasında oluşturduğu boşluğu kapattı.. Bu death cross olarak adlandırılan oluşum uzun vadeli düşüş trendinin teyidi olarak kabul ediliyor. Ancak üssel hareketli ortalamalarda henüz kesişme oluşmuş değil. MACD gibi orta vadeli teknik göstergelerin halen Al konumunda olması nedeniyle oluşan sinyalin teyidi içine endeksin 71 bin seviyesi altında kapanış yapması ya da üssel hareketli ortalamalarda da aynı kesişimin oluşması beklenmelidir.
ASYA YATIRIM ARAŞTIRMA

Sayfada yer alan bilgiler tavsiye niteliği taşımayıp yatırım danışmanlığı kapsamında değildir. Yatırımcı profilinize uymayabilir.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)